L’espectacle del Rey Sabio va fusionar la joglaria i la música del segle XXI en el Festival Medieval

L’espectacle del Rey Sabio va fusionar la joglaria i la música del segle XXI en el Festival Medieval

El Gran Teatre d’Elx va acollir ahir la funció del Rey Sabio, protagonitzat per Juan Gamba i Vaz Oliver.

Es tracta d’una obra que narra la vida d’Alfons X des del punt de vista del joglar, però utilitzant el llenguatge i la música del segle XXI.

Vaz Oliver va ser el creador d’unes composicions per a les quals va utilitzar looper, guitarra elèctrica, pedals d’efectes i instruments virtuals.

Sens dubte, aquesta representació no va passar desapercebuda gràcies al seu muntatge àgil i divertit, que va fusionar dues èpoques en un ambient replet de dinamisme i bellesa.

Prèviament, La Cajita de Música va dur a terme el seu concert Contrafacta “Mística, emoció, devoció” en el Centre Cultural Les Clarisses, on tots els presents van poder gaudir d’un recital ple de virtuosisme que va efectuar una sentida interpretació d’algunes de les peces més emblemàtiques i representatives del segle XVI en un concert únic i inoblidable.

Hui divendres, el Festival Medieval continua amb una programació que triomfa entre la població il·licitana. La planificació inclou l’espectacle de circ de Oyun, el concert de música de l’internacional Ensemble Micrologus en el Gran Teatre i el cercaviles Ordalia Medieval de la companyia No Somos Monstruos.