L’Hort de Baix acull la VII Fira de l’Adopció per a posar en contacte famílies amb animals de companyia sense llar

L’Hort de Baix acull la VII Fira de l’Adopció per a posar en contacte famílies amb animals de companyia sense llar

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, al costat de les presidentes de Huellas Salvadas i de Huellas en la Montaña, Ascensión Mortes i Alexandra Arribas, de membres de l’Equip de Govern, i de la veterinària municipal, Beatriz Maldonado, inaugura la cita provincial


Una segona oportunitat s’obri per a animals de companyia que han patit la xacra de l’abandó o del maltractament gràcies a la VII Fira de l’Adopció de la Província. L’Hort de Baix acull aquest dissabte i el diumenge una trentena d’estands d’associacions i d’albergs de deu localitats alacantines que tenen per objectiu trobar a aquests éssers sense família una bona llar.

La regidora de Benestar Animal, Mariola Galiana, ha inaugurat la cita acompanyada per l‘edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, les presidentes de Huellas Salvadas i de Huellas en la Montaña, Ascensión Mortes i Alexandra Arribas, i la veterinària municipal, Beatriz Maldonado. Galiana, que ha visitat els diferents llocs, s’ha interessat pel treball d’aquestes organitzacions,que protegeixen i cuiden de gossos, gats, conills, fures i fins d’espècimens exòtics que van ser abandonats mentre apareix la família adequada per a l’adopció. Un treball sostingut, generalment, per voluntaris i donacions.

Tal com ha explicat Mortes, la Fira acosta aquests albergs al gruix de la ciutadania en format de jornada familiar, per a aquells que no siguen especialment animalistes o no puguen acostar-se fins a aquestes instal·lacions. Ningú s’emporta un gos o un gat de l’Hort de Baix, ha precisat, ja que l’esdeveniment s’ha dissenyat com a primera presa de contacte entre els animals (o les seues fitxes amb informació detallada) i els possibles amos. Amb posterioritat, aquests hauran de complir un protocol d’idoneïtat amb la finalitat de garantir que poden fer-se càrrec de l’animal amb les màximes garanties.

En el marc de la Fira se succeiran, entre altres, una xarrada sobre com educar els gossos, un concurs de bellesa de mascotes, un homenatge als “peluts que van creuar l’arc de Sant Martí” i les exhibicions del Grup Gadi i de la Unitat Canina (K-9) de la Policia Local d’Elx. Tant el dissabte com el diumenge, a les 18.00 i les 13.00 hores, respectivament, es realitzarà la desfilada on es mostraran, físicament o mitjançant cartells, els animals disponibles per a adoptar.

Una trentena d’associacions de deu localitats alacantines participen fins demà en un esdeveniment que inclou un concurs de bellesa per a mascotes, exhibicions canines, una xarrada sobre com educar els gossos o activitats infantils

Així mateix, s’han organitzat activitats paral·leles com un menjar i rifa solidaris, l’espectacle del mag Dálux i una batucada. També altres dirigides al públic infantil, amb una carpa específica en la qual els xicotets gaudeixen amb pintacares, contacontes, jocs i manualitats alhora que aprenen a cuidar la naturalesa i a respectar la fauna.

La Fira de l’Adopció té lloc a Elx des de fa set anys. A causa de la pandèmia, no se celebrava des de 2019, quan mig centenar d’animals van trobar casa gràcies a l’esdeveniment organitzat per la Regidoria de Benestar Animal, Huellas en la Montaña i la il·licitana Huellas Salvades. Aquesta última, CES Gatos Elx i la Societat Protectora d’Animals i Plantes Baix Vinalopó —així mateix amb estands a la Fira— van ser guardonades el passat 9 d’Octubre amb la Medalla de Plata del Bimil·lenari per la seua labor.