L’Ivaspe inicia la formació bàsica obligatòria de 201 agents de la Policia Local de 29 municipis de la província

L’Ivaspe inicia la formació bàsica obligatòria de 201 agents de la Policia Local de 29 municipis de la província

La consellera d’Interior, Gabriela Bravo, inaugura a la Ciutat de la Llum la 54 edició del curs, amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament il·licità, Ramón Abad, del cap de la Policia Local d’Elx, César Zaragoza, i integrants de la Plana Major del cos de seguretat il·licità


La consellera de Justícia, Administració Pública i Interior, Gabriela Bravo, ha inaugurat el 54 curs bàsic de Policia Local que l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) imparteix des del 21 d’octubre a la Ciutat de la Llum, destinat a habilitar a 201 agents acabats d’incorporar a la plantilla de 29 municipis de la província d’Alacant. L’organització d’aquesta formació elemental d’accés a la categoria d’agent, per primera vegada en la història d’aquest organisme, ha estat coordinada per la Policia Local d’Elx.

A la inauguració, han assistit el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general d’Interior, Salvador Almenar. Així mateix, han participat el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament il·licità, Ramón Abad, el comissari principal cap de la Policia Local d’Elx, César Zaragoza, i membres de la Plana Major del cos de seguretat il·licità.

Aquest curs respon a la necessitat d’atendre i satisfer les nombroses sol·licituds formulades per les corporacions locals de la província d’Alacant per cobrir les places d’agents de la Policia Local. Les sessions es desenvoluparan a les ciutats d’Elx i d’Alacant. En aquest sentit, Bravo, en el seu discurs, ha agraït la implicació pel desenvolupament de la iniciativa al comissari principal cap de la Policia Local d’Elx, César Zaragoza, al comissari principal, José Fernández Villafranca, i a l’intendent Eugenio Medina. També al comissari principal cap de la Policia Local d’Alacant, José María Conesa i a la comissària de la Policia Local de Villena, Inmaculada Soriano.

Les matèries físiques que requereixen per al seu exercici d’instal·lacions esportives, així com les pràctiques de tir, es duran a terme a la capital del Baix Vinalopó, tant a les instal·lacions de la Prefectura Policia Local d’Elx, com en determinats poliesportius de la localitat

La titular d’Interior ha destacat que per a la Generalitat “la formació és la clau de la seguretat, una estratègia que implica una actualització constant de coneixements i habilitats que només pot aconseguir-se mitjançant l’educació permanent”.

Gràcies a aquest curs, els i les agents aprendran “a prendre decisions en escenaris complicats, a adoptar mesures de prevenció, a generar estratègies de col·laboració amb la ciutadania i la protecció de les persones o la cooperació amb altres cossos i forces de seguretat”, ha explicat.

El curs consta de 700 hores lectives teòriques i de diverses sessions pràctiques que l’alumnat haurà de superar amb èxit per a poder exercir com a agent de l’autoritat. Les matèries físiques que requereixen per al seu exercici d’instal·lacions esportives, així com les pràctiques de tir, es duran a terme a la ciutat d’Elx, tant a les instal·lacions de la Prefectura de la Policia Local d’Elx, com en determinats poliesportius de la ciutat.

Bravo ha insistit que la Policia Local “representa la policia de proximitat, el primer recurs al qual acudeix qualsevol veí o veïna quan té un problema de convivència”, d’ací la importància que compten amb el major nivell de preparació possible, “perquè això ens permet viure en ciutats segures, en entorns inclusius i lliures de discriminació”. “Són un exemple de total entrega a la societat, que mereix el major dels reconeixements”, ha conclòs.