Més de 41.500 il·licitans es beneficiaran de la pujada de les pensions un 8,5% aprovada pel Govern per a 2023

Més de 41.500 il·licitans es beneficiaran de la pujada de les pensions un 8,5% aprovada pel Govern per a 2023

L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera “molt encertada” aquesta mesura que propiciarà que la pensió mitjana passe de 887,84 euros a 963, 31 euros al mes


L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera “molt encertada” la pujada de les pensions contributives per a 2023 anunciada pel Govern d’Espanya. “Considere que es tracta d’una decisió encertada i necessària tenint en compte l’increment de preus que ha encarit de forma molt considerable la cistella de la compra i els costos energètics”, ha assenyalat el regidor, que ha afegit que “es tracta que els pensionistes mantinguen el poder adquisitiu”.

L’alcalde ha explicat que més de 41.500 il·licitans i il·licitanes es beneficiaran d’aquesta pujada de les pensions no contributives en un 8,5%, la qual cosa suposa la revaloració més alta de la història. D’aquesta manera, tant les pensions contributives com les no contributives s’incrementen en el mateix percentatge que ho fa l’Ingrés Mínim Vital.

La Seguretat Social destinarà a Elx mensualment prop de 40 milions d’euros per a fer front al pagament de les pensions no contributives, tres milions més que en el present exercici

A Elx hi ha (segons les dades estadístiques de la Seguretat Social corresponents a juliol de 2022) un total de 41.552 pensions, la qual cosa suposa un total de 36.891.629 euros al mes. Amb la pujada del 8,5% la pensió mitjana passa de 887 euros mensuals a 963 euros.

D’aquesta manera, al municipi arribaran mensualment més de 40 milions per a les pensions per a fer front al pagament de les pensions no contributives, la qual cosa suposa un increment mensual total de tres milions d’euros per als pensionistes il·licitans.

“Estem davant una decisió que comporta justícia social i que és el producte de la reforma de pensions que va suprimir el factor de sostenibilitat que limitava el creixement d’aquestes. En definitiva, és una decisió que contribueix a dignificar la vida dels pensionistes”, ha conclòs el regidor, que ha recordat que aquesta és una mesura més de les que el Govern d’Espanya està impulsant per a ajudar les famílies a fer front a l’encariment dels preus a conseqüència de la crisi energètica per la Guerra d’Ucraïna.