Mobilitat amplia el carril bus a l’avinguda de Novelda i al carrer Jiménez Díaz per a agilitzar nou línies de bus

Mobilitat amplia el carril bus a l’avinguda de Novelda i al carrer Jiménez Díaz per a agilitzar nou línies de bus

La regidora Esther Díez explica que l’objectiu és assegurar l’agilitat i la seguretat del transport públic


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha informat que “la setmana vinent s’inicia l’actuació per a ampliar dos trams de carril bus a l’avinguda de Novelda i al carrer Doctor Jiménez Díaz amb l’objectiu de millorar la velocitat comercial de nou línies i guanyar en seguretat viària”.

En el cas de l’avinguda de Novelda, Díez ha explicat que “es tracta de prolongar el carril bus existent en 103 metres, al tram comprés entre Mario Pastor Sempere i José Bernad Amorós; perquè cal recordar que per aquest carrer circulen les línies B, C, D i CN del transport urbà, així com les línies 1A i 1B que connecten amb el Parc Empresarial, Torrellano, l’aeroport, l’Altet i els Arenals”.

“En aquest tram efectuarem una renovació del ferm i adaptarem la senyalització vertical i horitzontal”, ha destacat.

Respecte al carrer Doctor Jiménez Díaz, la regidora ha indicat que “ací les obres s’iniciaran després de la finalització de l’actuació en avinguda de Novelda i tenen com a objectiu millorar la circulació de les línies E, F i J”.

“Al mateix temps, volem solucionar el problema de falta d’espai en la parada 112 que es desplaçarà a la plaça Jaume I i comptarà amb marquesina, mupi i panell informatiu sobre l’arribada del bus”, ha afegit.

El termini d’execució total de les obres és de tres mesos.

Esther Díez ha recordat que “el conjunt de línies que es veuran millorades per la construcció d’aquests carrils bus transporten a l’any més de sis milions de passatgers, per la qual cosa l’actuació redunda en el benefici directe de més de la meitat d’usuaris i usuàries del servei”.

“Es tracta de continuar avançant en el transport públic amb el disseny d’infraestructures que li permeten funcionar de manera més àgil i còmoda per a impulsar la seua utilització en la ciutadania i contribuir a la consolidació del model de municipi verd”, ha finalitzat la regidora de Mobilitat.