Mobilitat impulsa la campanya “EncarrilaElx” per a facilitar la informació sobre l’ús de la bicicleta com a transport alternatiu

Mobilitat impulsa la campanya “EncarrilaElx” per a facilitar la informació sobre l’ús de la bicicleta com a transport alternatiu

L’edil Esther Díez explica que aquesta iniciativa permet unificar tots els recursos que hi ha a la disposició de la ciutadania per a accedir a l’ús de la bicicleta, sobre els carrils bici, sobre els aparcabicis o sobre les estacions de BiciElx


L’edil de Mobilitat, Esther Díez, ha presentat la campanya “EncarrilaElx” amb la qual l’Ajuntament d’Elx pretén fomentar l’ús de la bicicleta com a transport alternatiu, millorar i unificar tota la informació sobre les noves infraestructures ciclistes, l’ampliació de BiciElx, els aparcaments per a bicis i també l’ordenança de Mobilitat Sostenible que està ara en tramitació.

Tal com ha explicat la regidora, “actualment es realitzen diàriament uns 455.214 viatges al dia interns a Elx i la majoria d’aquests es fan amb transport privat, un percentatge que hem de canviar per a garantir aquesta lluita contra l’emergència climàtica, rebaixar les emissions contaminants i generar uns barris i pedanies més saludables”.

Díez ha dit que aquesta campanya permet unificar tots els recursos que hi ha a la disposició de la ciutadania per a accedir a l’ús de la bicicleta, trobar tota la informació sobre els carrils bici, sobre els aparcaments per a bicis o sobre les estacions de BiciElx. També s’informa sobre els cursos de formació que la Policia Local du a terme.

“En definitiva, volem promocionar l’ús de la bicicleta, cosa que no sols beneficia les persones que fan ús d’aquesta, sinó el conjunt de la ciutadania, ja que, a més presència de bicicletes, menor pressió de trànsit, menor velocitat, major seguretat viària i major qualitat ambiental en barris i pedanies”, ha destacat la regidora.

Tota la informació es pot consultar en www.elche.es/va/encarrilaelx

Esther Díez ha recordat que un dels objectius estratègics del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és fomentar l’ús de la bicicleta, tant a l’àmbit urbà com intramunicipal, mitjançant la creació de les condicions infraestructurals, de gestió del trànsit i d’educació viària necessàries per a la seua utilització.

La regidora ha destacat que “cada usuari de BiciElx realitza una mitjana de 267 quilòmetres anuals, la qual cosa suposa un estalvi anual de més de 40,05 KG/CO2 en el cas d’utilitzar un cotxe de gasolina per a realitzar el mateix desplaçament per persona. Així, el servei de BiciElx evita l’emissió d’unes 30t de CO₂ a l’atmosfera durant l’any”.

Respecte a la millora de la infraestructura ciclista, Díez ha assenyalat que “des de 2016 s’han creat més de 10,9 quilòmetres de carril bici segregat i segur i més de 20,5 a les pedanies, la qual cosa ens situa amb més de 60 quilòmetres de carril bici al municipi. A més, s’han instal·lat 36 nous aparcabicis en O reunint més de 110 en tot el municipi”.

D’altra banda, s’han ampliat 21 estacions noves de BiciElx que actualment compta amb 56 estacions, a més, s’ha sol·licitat la inclusió de 55 noves estacions amb els Fons NexGeneration UE.

Quant a les pròximes actuacions previstes per la Regidoria de Mobilitat, l’edil ha anunciat la instal·lació del primer aparcabicis tancat en l’estació d’autobusos per a fomentar la intermodalitat.

També ha informat que hi ha 650 metres de carril bici al carrer Mallorca que està en fase de licitació i altres tres quilòmetres que discorreran pel carrer Mariano Soler Olmos i carrer Magraner. – Carrer Mestre José Vigo Fernand. – Carrer Pío Baroja. – Carrer Frasquita Vázquez González. – Carrer Oriola. – Av. Sucre. – Av. de la Universitat d’Elx. – Carrer Barxell dels quals s’ha sol·licitat una subvenció de 910.000€ del total de 1,2 milions.