Música, comèdia i thriller protagonitzen la programació dels Cines Odeon per als mesos d’octubre, novembre i desembre

Música, comèdia i thriller protagonitzen la programació dels Cines Odeon per als mesos d’octubre, novembre i desembre

La regidora de Cultura, Marga Antón, presenta al costat del director de la UNED, Paco Escudero, les projeccions per a aquesta nova edició que compta amb un cicle temàtic de pel·lícules organitzat per la universitat a distància a través de Cinefòrum


Els Cines Odeon commemoren el ‘Dia del cinema espanyol’ aquest 6 d’octubre amb pel·lícules com Cinco Lobitos, opera prima d’Alauda Ruiz d’Azúa, guanyadora del passat Festival de Màlaga, que aborda el tema de la maternitat a través de tres generacions; Llenos de Gracia, amb Carmen Machi en el paper d’una monja que treballa en un orfenat; Voy a pasármelo bien, un musical amb cançons dels Hombres G que ens parla del primer amor i les seues conseqüències posteriors; i La maniobra de la tortuga, que mescla una trama policíaca amb el cinema social i que tracta el tema de l’assetjament i la violència sexual cap a les dones. Així ho ha destacat la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha presentat la programació per als mesos d’octubre, novembre i desembre al costat del director de la UNED, Paco Escudero.

Una de les pel·lícules més destacades d’aquest cicle és Elvis, una biografia del gran geni del rock que abasta un període de 20 anys de la seua vida i que permet al públic gaudir de la seua música i actuacions.

A més, el cinema britànic serà present amb Benediction, Los perdonados i Mr Wain. Així mateix, es podrà gaudir de tres projeccions franceses d’estils diferents. Tenor, una comèdia amb el món de l’òpera com a teló de fons; El drama. Un nuevo mundo, que gira entorn als problemes laborals de la societat actual vistos des de la perspectiva d’un executiu d’una gran empresa; i Mali Twist que se situa en els anys 60 per a narrar una història d’amor entre dos joves en el context de les convulsions socials i polítiques que es vivia al Mali colonial de l’època. La programació es completa amb La hija oscura, una producció americana dirigida per la també actriu Maggie Gyllenhaal, que va tindre diverses nominacions als Oscars d’enguany; i amb la producció belga Entre la vida y la muerte, un interessant thriller protagonitzat per Antonio de la Torre.

També es projectarà cinema infantil amb pel·lícules com Lightyear, Sonic 2: La película, Los tipos malos, Minions: el origen del Gru, Tadeo Jones 3: La tabla esmeralda. A més, s’han programat dues pel·lícules ecologistes com ara Go-fish: salvemos el mar sobre la contaminació marina, i Trash: La leyenda de la pirámide sobre el reciclatge dels residus. Un cicle que es completa amb Marmaduke, Dc liga de supermascotas, Dos colegas y la gran bestia, Un héroe samurai: la leyenda de Hank’.

El cinema en valencià també tindrà cabuda en la programació, amb projeccions en col·laboració amb la UMH, també serà present en la programació amb Toscana, una divertida comèdia amb Edu Soto i Malena Alterio com a protagonistes. La trama es desenvolupa en la seua major part en un restaurant.

L’edil ha recordat que les sessions continuaran sent a les 17.30, 20.00 i 22.30 hores i ha destacat que hi haurà tres pel·lícules adaptades per a persones amb deficiència visual. El dimecres els passes seran gratuïts per a les persones amb targeta daurada i el dijous per als estudiants.

Cinefòrum organitzat per la UNED

La programació a més abastarà un cicle temàtic i gratuït de pel·lícules amb Cinefòrum organitzat per la UNED en què es projectaran títols com ara Trumbo, Tarde para la ira i Captain Fantastic, així com dos projeccions especials: d’una banda, el documental Marcos y vida i per l’altra Conan el bárbaro en col·laboració amb Fantaelx.

Per part seua, Escudero ha detallat que també es podrà conéixer el compromís humanitari al cinema amb Mediterráneo; pel·lícules d’Óscar amb La forma del agua; o cinema històric amb La voz dormida. “Un cicle molt variat i intens que reflecteix la intenció de la UNED que, a més de ser un ens de formació, transmet valors i crec que el cinema és una bona eina per a aquesta finalitat”, ha afegit