Nou pas per a desbloquejar l’edifici de Regs del Progrés i normalitzar el seu entorn

Nou pas per a desbloquejar l’edifici de Regs del Progrés i normalitzar el seu entorn

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, anuncia que aquesta setmana s’aprovarà l’avaluació ambiental amb les modificacions proposades per la Conselleria de Cultura


La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha anunciat que la Junta de Govern té previst aprovar aquesta mateixa setmana l’informe d’impacte ambiental amb la inclusió de les propostes introduïdes per la Conselleria de Cultura en aquest. Un tràmit amb el qual es fa un important pas per a desbloquejar la situació en què  es troba l’immoble i alhora normalitzar el seu entorn.

“Fem un pas més en la tramitació urbanística per a la protecció de la façana de l’edifici de nou Regs el Progrés i l’ordenació urbanística de l’illa que permeta retornar la normalitat a la zona i eliminar els puntals existents hui dia”, ha indicat Arabid.

La regidora ha explicat que la pròxima Junta de Govern Local aprovarà l’avaluació ambiental de la modificació del Pla General (PGOU) i de l’estudi de detall que el complementa. “L’objectiu és la modificació del Pla General per a incloure en el pla especial d’edificis protegits la protecció de la façana de l’edifici que dona a la plaça de la Constitució, així com altres elements de la façana interior i del pati”, ha aclarit la regidora.

“Una vegada sotmesa a informació pública i recaptats els informes preceptius procedirem aquest divendres a aprovar l’avaluació ambiental amb les determinacions proposades per la Conselleria de Cultura. En aquest cas s’inclou l’increment d’una altura en l’edifici quan inicialment es proposaven dues noves altures”, ha indicat Arabid.

Al costat d’això, respecte al pati que serveix de connexió amb l’edifici del carrer Empedrat s’estableix que la seua protecció ha de permetre conjugar l’interés patrimonial de l’edifici amb la materialització de l’edificabilitat que el Pla General atorga a la parcel·la.

“Tanquem una fase més, en aquest cas la de l’avaluació ambiental del document i iniciem la fase de planejament. És a dir, complim amb un tràmit necessari i en les pròximes setmanes la Junta Local de Govern sotmetrà a informació pública el document de la modificació del Pla General que ja contindrà aquesta solució definitiva a un problema urbanístic al centre de la ciutat i suposarà, per tant, l’eliminació dels puntals de la façana i la normalització del trànsit en la zona”, ha indicat la regidora.