Optimisme en l’obertura de Futurmoda a IFA amb una gran afluència de públic i d’expositors

Optimisme en l’obertura de Futurmoda a IFA amb una gran afluència de públic i d’expositors

L’alcalde, Carlos González, assegura en la inauguració del certamen que “veure Futurmoda amb aquesta gran presència de públic i de firmes és un bon termòmetre per a conéixer la situació del sector del calçat, cosa que redunda en la situació econòmica i de l’ocupació a la nostra ciutat”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, han assistit a la Institució Firal Alacantina (IFA) a la inauguració d’una nova edició de Futurmoda, un esdeveniment en el qual es mostren les tendències tardor-hivern 2023-24 quant a marroquineria i components del calçat.

Una fira a l’alça que està recuperant les xifres prèvies a la pandèmia i que ha comptat amb la presència de 410 firmes expositores.

L’alcalde i Molina han recorregut els diferents estands de les marques il·licitanes juntament amb la directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí Sanmateu; la secretària autonòmica d’Innovació Marian Campello; la presidenta d’Avecal, Marian Cano; el president d’AEC, Manuel Román i José Antonio Ibarra, president del certamen.

També ha sigut present en la inauguració la model i actriu Laura Sánchez, “Dona millor calçada 2021” que va donar unes espectaculars sabates fabricades a Elx al Museu del Calçat d’Elx i que va lluir a Master Chef.

“Jo destacaria, fonamentalment, tres elements d’aquesta fira. En primer lloc, l’alt nombre d’expositors amb més de 330 firmes, cosa que significa fortalesa, dinamisme i que aquesta fira està molt viva i desperta un gran interés”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afegit que “en segon lloc, Futurmoda significa innovació que és un factor fonamental dins del sector calçat i de l’economia i, al costat d’això, el factor sostenibilitat, ja que Futurmoda està fortament influïda per la tendència a la protecció del medi ambient”.

En l’àmbit local, Carlos González ha assenyalat que “veure Futurmoda amb aquesta gran afluència de públic i de marques és un bon termòmetre per a conéixer la situació del sector del calçat, cosa que redunda en la situació econòmica i de l’ocupació a la nostra ciutat”.

Per part seua, Manuel Román ha declarat que “aquesta és l’edició 48 de Futurmoda i les expectatives s’estan complint amb una fira plena de mostres i de colors”.

Mentrestant, José Antonio Ibarra, president de la fira ha indicat que “estem comprovant com en les primeres hores hi ha una gran afluència de públic i amb una previsió de visites d’estrangers de dos mil persones que estan acostant-se als diferents expositors, la qual cosa constata que la gent tenia moltes ganes de fira”.

Rosa Ana Seguí, per part seua, ha destacat la innovació i la sostenibilitat com a característica principal dels productes exposats. “Es veu que caminem cap a una moda molt més sostenible. Totes les empreses són abanderades en la inversió en sostenibilitat, reciclatge, la reutilització de productes i l’ús de matèries primeres que són més amables amb el medi ambient”. Seguí ha posat en valor el sector del calçat com a motor de les exportacions a la Comunitat Valenciana.