UGT i l’Associació d’Empresa Familiar donen suport a la candidatura d’Elx per a acollir la seu de la futura Agència Espacial Espanyola

UGT i l’Associació d’Empresa Familiar donen suport a la candidatura d’Elx per a acollir la seu de la futura Agència Espacial Espanyola

L’alcalde, Carlos González, i l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, reben a l’Ajuntament a la presidenta de l’entitat empresarial, Maite Antón, i als representants sindicals Ismael Sáez i Ismael Senén, que plasmen la seua firma en el document de suport a les aspiracions il·licitanes per a albergar l’organisme públic


La Unió General de Treballadors (UGT) i l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant (AEFA) han confirmat al migdia a l’Ajuntament d’Elx el seu suport a la candidatura d’Elx per a acollir la seu de la futura Agència Espacial Espanyola (AEE) al Campus Tecnològic de la localitat. L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, han rebut primer a la presidenta de l’entitat empresarial, Maite Antón, i a membres de la seua junta directiva per a, posteriorment, fer el mateix amb els secretaris generals del País Valencià i de Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa del sindicat, Ismael Sáez i Ismael Senén, respectivament.

“És important per a la província i per a la Comunitat Valenciana que una ciutat com Elx puga haver-hi ocasions com aquesta, tan relacionades amb els serveis tecnològics i d’alt valor afegit per a l’evolució del nostre entorn”, ha manifestat Antón, que ha assenyalat que la localitat presenta un alt grau de preparació per a “acollir aquest repte i oferir garanties d’èxit”.

Per part seua, Sáez ha afirmat que la candidatura, tal com li ha traslladat González, “és potent en reunir totes les característiques que l’Agència exigeix i en condicions altament competitives respecte a altres municipis que opten a la candidatura”. “Ens encantaria que l’AEE finalment recaiguera ací”, ha reiterat; una fita que, ha dit, representaria oportunitats en tots els sentits, com d’ocupació i projecció. “Ens apuntem encantats al projecte, que està molt treballat; si són objectius, esperem que culmine amb l’adjudicació”, ha agregat.

Tant Antón com Sáez han escenificat el suport institucional de les seues respectives organitzacions amb la seua rúbrica en el document d’adhesió a les aspiracions d’Elx. Moments previs, ambdós s’han entrevistat amb González i Molina. El regidor els ha explicat els pilars “sòlids i consistents” sobre els quals s’assenta la candidatura il·licitana, als quals va fer referència ahir, quan el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, va manifestar el suport sense fissures de la institució cameral i va avançar que demanaria al Consell de Cambres que totes les cambres valencianes se sumaren a la iniciativa conjunta de la Generalitat i del Consistori.

En concret, una seu flexible i avantguardista de 3.000 metres quadrats al nou Elx Campus Tecnològic, la presència de les firmes del sector aeroespacial i altres empreses dinàmiques i innovadores situades a Elx Parc Empresarial, un dels aeroports internacionals amb més trànsit d’Espanya i del continent amb més de cent connexions internacionals i a només 15 minuts de dos estacions de ferrocarril d’alta velocitat, i un ecosistema educatiu compost per cinc universitats i una gran oferta de centres de secundària; aquesta última és un dels requisits posats pel Ministeri de Política Territorial i totes són les principals bases d’Elx per a fer-se amb l’organisme públic.