Una caravana de Creu Roja actuarà com a ‘centre de dia mòbil’ per a persones sense llar a Elx

Una caravana de Creu Roja actuarà com a ‘centre de dia mòbil’ per a persones sense llar a Elx

El vehicle, presentat a la Plaça de Baix amb l’assistència de l’alcalde, Carlos González, dels edils Mariano Valera i Mariola Galiana, i del delegat especial d’entitats a Elx, Antonio Ramón Guilabert


Creu Roja ha presentat a Elx un nou projecte que permetrà millorar l’atenció de persones sense llar i persones en situació d’infrahabitatge a la localitat. Es tracta d’una caravana, preparada per a realitzar funcions com a Centre de Dia Mòbil i que anirà per les zones d’intervenció on Creu Roja treballa amb aquestes persones. El vehicle, presentat a la Plaça de Baix amb l’assistència de l’alcalde, Carlos González, dels edils de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera i Mariola Galiana, respectivament, i del delegat especial de la institució sociosanitària a Elx, Antonio Ramón Guilabert, és un recurs nou en l’atenció social a les persones sense llar del municipi.

La caravana de Creu Roja està proveïda de dutxes i zona d’atenció individual. La seua missió és facilitar una atenció integral a les persones que viuen en situació d’extrema vulnerabilitat i actuar de pont entre el carrer i els serveis socials normalitzats. Voluntariat de Creu Roja i personal tècnic qualificat formaran part dels equips d’atenció itinerant, i realitzaran tallers en matèria de salut a través de la necessitat d’higiene i prevenció de conductes addictives, així com informar-los i formar-los en l’àmbit social.

“El que aporta aquest vehicle que presentem amb Creu Roja és una eina més en el procés de treball que fem des de l’Ajuntament amb les taules tècniques de persones sense llar”, ha manifestat Mariano Valera, que ha recordat que en coordinació amb la Regidoria de Drets Socials i Polítiques Inclusives i de Sanitat, des del Consistori es desenvolupar el procés d’intervenció realitzat per aquestes taules compostes per diverses entitats, i el treball de les quals és la intervenció directa, la derivació dels Serveis Socials i a programes com ara prestacions o menjadors socials.

Valera, que ha agraït a Creu Roja Elx per aquest vehicle que serà complementari amb el servei de dutxes del dispositiu de pernocta de Càritas, ha recalcat que aquesta caravana no solament es destinarà a la intervenció amb persones sense llar, sinó que, també, a persones amb problemes de drogues o dones en situació de prostitució; aquesta última línia d’actuació desenvolupada gràcies a un conveni que manté Creu Roja amb l’Ajuntament, i al qual aniran sumant-se “totes les intervencions que desenvolupen amb toxicòmans i persones sense llar”, ha avançat l’edil.

Guilabert, per part seua, ha destacat en la presentació que “l’objectiu del vehicle és atendre les necessitats de les persones més vulnerables, i fer-ho de manera proactiva, acostant l’ajuda directament fins a les zones on estan sense esperar que siguen elles les que vinguen fins a Creu Roja” i ha afegit que el recurs “permetrà portar la solidaritat i humanitat de Creu Roja als espais on es troben aquestes persones per a així contribuir a la seua normalització i inclusió”.

Aquest nou recurs disposa de dutxes, farmaciola sanitària, magatzem amb aliments, calçat i roba i permetrà millorar l’atenció sociosanitària de persones sense llar a la localitat

El vehicle iniciarà la seua marxa primerament a les zones de la ciutat on Creu Roja ja fa un treball important en l’atenció de persones sense llar, atenent les necessitats que puguen sorgir el recurs de desplaçarà altres llocs on poguera ser necessària la seua intervenció. En aquests últims anys, ha prestat la seua activitat a la Vega Baixa i ara romandrà a Elx amb l’objectiu de servir i contribuir al treball que des de Creu Roja es continua prestant en l’atenció a l’extrema vulnerabilitat.

“Aquest recurs el que fa és generar aquesta dignitat que busquem totes i tots des dels Serveis Socials de l’Ajuntament, sumant-nos a aquesta labor de dignitat i compromís de Creu Roja amb la intervenció de persones sense llar i dones prostituïdes”, ha conclòs el regidor.