Ximo Puig expressa el suport inequívoc de la Generalitat a la candidatura d’Elx per a albergar l’Agència Espacial Espanyola

Ximo Puig expressa el suport inequívoc de la Generalitat a la candidatura d’Elx per a albergar l’Agència Espacial Espanyola

El president del Consell assegura que “podrà haver-hi una ciutat semblant, però és difícil trobar una candidatura tan encaixada com el que representa Elx amb un aeroport d’àmbit internacional, una empresa líder en tecnologia espacial com és PLD, i tres universitats públiques i una privada en el seu entorn”


El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet públic el seu suport incondicional a la candidatura d’Elx per a convertir-se en seu de l’Agència Espacial Espanyola.

Durant l’acte de la signatura del protocol entre la Generalitat i l’Ajuntament en compensació per la inversió municipal realitzada per a l’adquisició dels terrenys de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Puig ha assenyalat que Elx reuneix tots els ítems de la convocatòria per a albergar aquesta entitat, ja que compta amb una empresa capdavantera en tecnologia espacial com és PLD Space.

“La Generalitat ha analitzat amb rigor, com fa sempre per a no generar falses expectatives, la candidatura d’Elx a l’Agència Espacial Espanyola i som absolutament conscients que reuneix les millors condicions possibles per a albergar aquesta entitat. Per això la Generalitat, juntament amb l’Ajuntament, donarà suport a la candidatura il·licitana per a albergar aquesta seu”, ha declarat Ximo Puig, que ha anunciat que “farem un treball rigorós, però cal dir que en aquests moments Elx reuneix tots els ítems que demana la convocatòria”.

En aquest sentit, el president ha destacat que “podrà haver-hi una ciutat semblant, però és difícil trobar una candidatura tan encaixada com el que representa Elx amb un aeroport d’àmbit internacional, una empresa líder en tecnologia espacial com és PLD, tres universitats públiques i una privada al seu entorn… Treballarem junts per a presentar la millor alternativa possible i crec que ho aconseguirem”.

Respecte a la proposta de Castelló per a albergar també aquesta seu, Ximo Puig ha sigut categòric en assegurar que “la Generalitat secundarà Elx”.

Segons el president “analitzat en profunditat tot el plec, pensem que Elx és la ciutat de la Comunitat Valenciana que té més possibilitats d’albergar aquesta agència. No serà fàcil perquè moltes ciutats espanyoles l’han sol·licitada, però creiem que Elx reuneix les condicions adequades i per això ho impulsarem d’acord amb l’Ajuntament, amb les universitats i amb els empresaris, per a generar el millor entorn possible. Tot això amb una estreta col·laboració publicoprivada.