L’activitat se celebrarà el dimarts 29 de novembre de 2022 a l’Estació Experimental Agrària d’Elx i la inscripció està oberta a tota la ciutadania al web d’agroambient.gva.es
La Regidoria de Desenvolupament Rural col·laborarà en el curs tècnic d’especialització de promoció i diferenciació de productes de la palmera datilera que la Conselleria d’Agricultura realitzarà el pròxim 29 de novembre de 2022 a l’Estació Experimental Agrària d’Elx.
Tal com ha explicat Felip Sànchez, edil de l’àrea, “aquest curs és una oportunitat perquè es donen a conéixer els nous usos dels productes que la palmera datilera genera i molt especialment, el seu fruit, el dàtil, que ofereix moltes possibilitats tant a l’àmbit alimentari, com al cosmètic.”
Sánchez ha manifestat l’interés de la Regidoria “a impulsar la celebració de jornades sobre aspectes del medi rural il·licità que solen ser de molt d’interés tant per a les persones que es dediquen a l’agricultura, com per a qquelles que viuen allí o que volen emprendre noves vies de negoci al Camp d’Elx”.
Per això ha agraït la predisposició de la direcció de l’Estació Experimental Agrària (EEA) per a incloure en el seu calendari de cursos i formació les propostes que des de la Regidoria se li traslladen, com les que es van realitzar al març d’“Alternatives a la crema de residus agrícoles”, o la realitzada al maig del “Cultiu sostenible de la palmera datilera”.
L’edil de l’àrea, Felip Sànchez, assegura que la iniciativa és una oportunitat per a conéixer les possibilitats que ofereix el fruit tant a l’àmbit alimentari com al cosmètic
El curs està obert a tota la ciutadania i començarà el dia 29 de novembre de 2022 a les 16 hores amb una obertura a càrrec de María Teresa Cháfer Nácher, directora General de Política Agrària Comuna, i Felip Sánchez Gamero, regidor d’Eficiència Energètica, Desenvolupament Rural i Comerç de l’Ajuntament d’Elx.
Les ponències que es realitzaran versaran sobre la identificació dels valors únics de la palmera datilera com a base per a la seua comercialització; el dàtil com a ingredient per a l’elaboració d’aliments saludables; les perspectives de futur dels productes de la palmera i el dàtil com a ingredient cosmètic.
Per a finalitzar, se celebrarà una taula redona dirigida per Julián Bartual, director de l’EEA, en la qual s’abordaran els reptes i les oportunitats als quals s’enfronta el sector de la palmera datilera.
Els interessats i interessades a participar en el curs es poden inscriure al web: https://agroambient.gva.es/va/web/desarrollo-rural/proximas-jornadas