La Corporació Municipal brinda pel XXII aniversari de la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat

La Corporació Municipal brinda pel XXII aniversari de la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat

L’alcalde, Carlos González, l’edil del Palmerar, Héctor Díez, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com representants d’entitats agràries i de reg, entre altres assistents, commemoren l’efemèride al Saló de Plens


L’alcalde, Carlos González, ha afirmat que “el Palmerar travessa el millor moment en moltes dècades”, en el marc del brindis commemoratiu arran del seu vint-i-dosé aniversari com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Va ser fa 22 anys, un 30 de novembre de 2000, quan l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, amb seu a París, va proclamar com a tal un dels tresors més singulars del municipi. Per aquest motiu, el Saló de Plens de l’Ajuntament il·licità ha acollit l’acte per a recordar l’efemèride.

“El Palmerar viu un bon moment”, ha reiterat. Tot això gràcies al treball d’aquestes últimes tres dècades, amb moments clau que ha recordat. El primer d’aquests, l’aprovació el Pla General de 1998 que “va ser determinant per a aconseguir que un 90% del palmerar fora de titularitat municipal”; el segon, la declaració com a Patrimoni de la Humanitat en el 2000, la qual cosa va suposar el seu blindatge definitiu i va resoldre el debat sobre que es poguera construir en aquest mitjà; el tercer, l’estratègia en defensa biològica que ha sigut capaç de contrarestar i tindre sota control el morrut roig; i la quarta la Llei del Palmerar.

“Hem de sentir-nos orgullosos de la Llei del Palmerar, en ser aprovada a les Corts Valencianes amb una gran majoria”, ha assenyalat González, que ha destacat que aquesta legislació, malgrat que és autonòmica, va ser impulsada des d’Elx. Aquesta és clau per a garantir la pervivència del Palmerar i, a més, ha afegit, contempla a petició municipal l’obligació de la Generalitat Valenciana en el finançament de les despeses de conversa i manteniment del Palmerar.

“Agraïment als responsables que hàgem rebut aquest llegat natural i als qui hui treballen perquè puguem llegar-lo a les generacions futures”, ha manifestat González durant un acte en el qual també s’han servit dàtils, i ha estat acompanyat pel regidor del Palmerar, Héctor Díez, per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com per tècnics municipals, de representants d’entitats agràries i de reg, entre altres assistents.

En aquest sentit, el regidor ha reiterat la seua gratitud no sols per a tots aquells que en aquests moments són protagonistes “en l’adequada conservació d’aquesta joia de la naturalesa” i que sumen esforços per a la seua salvaguarda “amb totes les generacions el treball, la tenacitat i la inclinació per aquest valor patrimonial de les quals, han fet possible que hàgem pogut arribar a aquest moment”.

En finalitzar el brindis, s’ha procedit al llançament d’una coetà que ens retorna a aquell 30 de novembre de l’any 2000. Una data per a recordar.