L’Ajuntament i la Fundació Salut Infantil posen en marxa un servei gratuït per a assessorar mares, pares i menors en el procés de divorci

L’Ajuntament i la Fundació Salut Infantil posen en marxa un servei gratuït per a assessorar mares, pares i menors en el procés de divorci

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, l’edil d’Educació, María José Martínez, i el president de l’entitat, Fernando Vargas, presenten aquesta iniciativa que busca promoure la felicitat dels més xicotets després d’una ruptura i contribuir a resoldre conflictes d’una forma sana


L’Ajuntament d’Elx i la Fundació Salut Infantil han posat en marxa un servei gratuït per a acompanyar i assessorar famílies en procés de divorci. El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, l’edil d’Educació, María José Martínez, el president de la Fundació, Fernando Vargas, i la vocal de l’entitat i responsable del projecte, Isabel Rubio, han presentat aquesta iniciativa amb la qual les persones afectades podran sol·licitar informació mitjançant el telèfon 627 386 358 de 9.00 a 15.00 hores o a través del correu hola@fundacionsaludinfantil.org.

Segons ha explicat l’edil, “el que es busca amb aquesta eina és que el menor que viu aquesta situació ho faça de la forma més positiva i que conega els mecanismes necessaris per a actuar davant una ruptura”. Valera ha recalcat que l’Ajuntament es compromet i posa a la disposició de l’entitat tots els recursos que faça falta per a dur a terme l’estudi de camp realitzat després de diverses reunions amb entitats i el jutjat número 5 i 6.

Per part seua, Martínez que, augura un gran èxit al projecte, ha detallat que des de l‘Ajuntament s’han prestat les eines necessàries perquè les famílies compten amb un espai on puguen acudir. La regidora ha assenyalat que “tota la informació sobre aquest servei es difondrà en centres socials i educatius amb la finalitat d’orientar i assessorar la població i perquè qualsevol persona que decidisca fer aquest pas ho faça amb les garanties que els seus fills passen el duel de la millor manera possible”.

“Són decisions d’adults en què està implicada tota la família i creiem que és una bona eina”, ha indicat Martínez.

Vargas ha agraït la implicació de l’Ajuntament i ha manifestat que aquest projecte s’engloba en la filosofia de la institució que treballa per a previndre aquells problemes que afecten d’una forma o d’una altra la salut dels xiquets. El president de l’entitat ha assenyalat que es pretén que els processos de separació siguen positius per als més xicotets que en la majoria de casos són “els grans oblidats”.

Les persones afectades poden sol·licitar informació mitjançant el telèfon 627 386 358 de 9.00 a 15.00 hores o a través del correu hola@fundacionsaludinfantil.org

Segons ha informat Isabel Rubio, més del 50% de les parelles en procés de divorci tenien fills menors d’edat. D’altra banda, el 79% dels divorcis són de mutu acord i el 21% contenciosos.

Quant a les dades totals de procediments presentats als dos Jutjats de Família d’Elx l’any 2021, s’han produït 500 divorcis, 14 separacions, 300 procediments de guarda i custòdia de parelles no casades amb fills i 400 procediments de modificació de mesures que afectaven menors.

Més enllà de les xifres, Rubio ha destacat alguns dels inconvenients que provoca una separació com ara un cost físic i emocional en els menors, a més de seqüeles i la deterioració de les relacions patern i maternofilials.

A més, la responsable del projecte ha explicat que allò que es persegueix amb aquesta iniciativa no és una altra cosa que assessorar i acompanyar mares i pares que han decidit separar-se, afavorir la resolució dels conflictes entre els progenitors precoçment, promoure la presa de consciència en els progenitors del cost emocional i físic que pateixen els menors, previndre l’aparició de problemes físics, emocionals o de conducta en els menors, seqüeles d’un divorci conflictiu, oferir a fills i filles un model de “bona separació” i contribuir a una societat que és capaç de resoldre conflictes de manera sana.