Les Clarisses acull 15 obres realitzades amb troncs de palmera de l’escultor peruà Roy Ledgard en memòria de l’artista

Les Clarisses acull 15 obres realitzades amb troncs de palmera de l’escultor peruà Roy Ledgard en memòria de l’artista

L’exposició es podrà visitar fins al 18 de desembre i ha sigut organitzada amb motiu de l’aniversari de la declaració del Palmerar d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat


La Clarisses acollirà fins al 18 de desembre l’exposició ‘Las manos que tallaron las palmeras’, amb 15 escultures de l’escultor peruà Roy Ledgard realitzades en fusta de palmera. La mostra, que ha sigut organitzada amb motiu de l’aniversari de la declaració del Palmerar d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat, ha sigut inaugurada per la regidora de Cultura, Marga Antón, la dona de l’artista, Farimah Majidi, així com pels seus familiars i amics.

Segons ha explicat l’edil “aquestes obres són troncs de palmera rescatats que anaven a ser triturats i l’artista els va voler donar un altre ús”. Antón ha manifestat que amb aquesta exposició es ret homenatge d’alguna forma a l’autor de l’exposició que va morir el juny passat d’enguany als seus 71 anys.

L’edil ha detallat que des de molt jove Ledgard va sentir atracció per l’expressió artística i va començar a treballar la fusta i el fang de manera autodidacta per a la realització de xicotetes figures. En 1979 va realitzar la seua primera exposició en el Diari Poble. Posteriorment, va entrar en el taller d’imatgeria d’Augusto Ortega Bru, on va perfeccionar l’art de tallar en fusta i va definir el seu estil personal, influenciat pel seu sentit transcendent de la vida inspirat en la Fe bahá’i, una religió que creu en la necessitat de la unió i la cooperació de la societat.

“En 1982, va exposar per primera vegada a Barcelona, a la Galeria Art Mark, i quasi ininterrompudament, va seguir fins al final de la seua vida el seu periple per exposicions i certàmens famosos de tota la geografia nacional i va comptar, a més, amb presència en diversos països d’Europa”, ha assenyalat la regidora, que ha destacat “la palmera com a llenguatge conductor en gran part de les seues obres que relaciona amb els seus paisatges pròxims vitals. Ha sabut extraure la força de la matèria amb la qual realitza les seues obres en un ball poètic amb elles, en harmonia amb la seua naturalesa”.

La regidora de Cultura, Marga Antón, inaugura la mostra i destaca que “Ledgard ha sabut convertir la força de la matèria amb la qual realitza les seues obres en un ball poètic i en harmonia amb la seua naturalesa

“Roy va trobar aquest equilibri entre la matèria i la seua expressió i el llenguatge per a transmetre’ns la seua visió particular, a vegades figurativa, unes altres ratlla allò cubista, punts de vista que giren en els diferents plans de la seua obra”, ha indicat Antón, que apunta que “a través de la seua creació, ens transmet el seu món interior, unes vegades inquiet, per a buscar en la naturalesa el sentit de la vida i unes altres, seré per a donar allò perquè ha lluitat, amb tanta generositat que aclapara”.

Roy ha sabut conjugar l’objecte amb la seua naturalesa, allò orgànic amb l’abstracció, i la força amb la vida”, ha finalitzat.

Per part seua, Farimah Majidi, que s’ha mostrat molt emocionada, ha agraït a la Regidoria la seua implicació perquè s’haja pogut realitzar aquesta exposició i ha convidat la ciutadania a visitar-la.