Mobilitat amplia el servei d’autobús a pedanies amb 21 noves freqüències d’anada i tornada per a millorar les comunicacions amb el Camp d’Elx

Mobilitat amplia el servei d’autobús a pedanies amb 21 noves freqüències d’anada i tornada per a millorar les comunicacions amb el Camp d’Elx

L’edil de l’àrea, Esther Díez, assenyala que previsiblement l’actuació arrancarà el pròxim 7 de novembre si s’aprova en la pròxima Junta de Govern Local


La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Elx ha ampliat de dilluns a divendres amb 21 noves freqüències d’anada i tornada el servei d’autobús a pedanies per a garantir la demanda específica de cada partida rural. L’edil Esther Díez ha explicat que “s’ha introduït un nou horari els dissabtes entre les deu i les onze de la nit que s’ha estés a totes les línies del camp a causa de les peticions d’estudiants de la Foia, una proposta que ens sembla molt necessària per a garantir que els joves puguen tindre autonomia per a desplaçar-se fins al nucli urbà per a poder realitzar les seues activitats d’oci”.

La regidora ha assenyalat que en el cas de la línia 1B, que connecta Elx amb Torrellano, l’aeroport, l’Altet, el Parc Empresarial i els Arenals del Sol, de dilluns a divendres s’inclou una freqüència amb eixida des d’Elx a les 04.55 hores i des dels Arenals del Sol a les 05.55 hores. A més, de dilluns a divendres s’introdueix una altra freqüència amb eixida des d’Elx a les 21.55 hores i tornada a les 23.10 hores des dels Arenals del Sol.

“Una demanda que ens havien traslladat per a persones treballadores que necessiten aquesta connexió amb aquestes zones”, ha explicat Díez.

Els dissabtes, diumenges i festius s’incorpora un horari a les 03.55 hores amb eixida des d’Elx i tornada a les 04.55 des dels Arenals. En horari nocturn des de les 21.55 i tornada a les 23.10 hores.

Díez ha recordat que en el cas de la línia 2, Perleta-la Vallverda, ja s’havien realitzat ampliacions prèviament. Mentre que en la línia 3B, Elx-la Baia, s’incorpora una nova freqüència de dilluns a divendres des d’Elx a les 21.00 hores i a les 22.00 hores des de la Baia; i els dissabtes des d’Elx a les 23.00 hores i tornada a les 24:00 des de la pedania.

En la línia 4A, que connecta Elx amb la Foia i la Marina, hi ha un nou horari que ix des de la Marina a les 16.30 hores i des d’Elx a les 17.00 hores. Els dissabtes les eixides des de la Marina són a les 20.00 hores i des del nucli urbà a les 23.30 hores. Els diumenges s’amplia a quatre freqüències des de la Marina: 9.00, 11.00, 18.00 i 20 hores; i des del nucli urbà a les 10.30, 12.30, 17.30 i 19.30 hores.

La regidora informa que s’ha introduït un nou horari nocturn els dissabtes a petició dels joves que desitgen connectar-se amb el centre del municipi i assenyala que aquest servei afecta les línies 1B, 3B, 4A, 4B i 5

També en la línia 4B, que és la que connecta el nucli urbà amb Daimés i el Derramador, hi ha una nova freqüència els dissabtes des de la pedania a les 20.45 i des d’Elx a les 23.00 hores mentre que els diumenges passen a tindre per primera vegada servei des de la pedania a les 10.00, 12.00, 17.00 i 19.00 amb eixida des del nucli urbà a les 9.30, 11.30, 16.30 i 18.30 hores.

Finalment, en la línia 5, que connecta Elx amb Matola, els dissabtes l’autobús ix del nucli urbà a les 23.00 i des de la pedania a les 23.25 hores, mentre que els diumenges passa a tindre servei a les 10.00, 12.00 i a les 18 hores.

L’edil ha indicat que previsiblement aquesta ampliació de freqüències s’aprovarà demà en la Junta de Govern Local i, en cas en aquest cas, arrancaria el servei el pròxim 7 de novembre.

“L’objectiu és satisfer aquestes demandes que ens havien traslladat en els últims anys, i d’aquesta manera garantim que els veïns i veïnes del Camp d’Elx tinguen una bona cobertura de connexions entre les pedanies i el nucli urbà”, ha detallat Díez, que ha recordat que “l’estratègia de foment de la mobilitat sostenible té una part indispensable en la connexió de les pedanies amb el nucli urbà”.

La regidora ha destacat que s’està treballant amb convenis anuals amb les empreses concessionàries de la Generalitat (Ángel Mariano Mollá, La De Melilla i La Immaculada) i a partir de gener es renovarà cadascun dels acords i es reforçarà l’horari dels Arenals del Sol en els mesos d’estiu.

Segons ha informat Esther Díez la Regidoria passaria de pagar 760.350,12 a 916.440, 12 euros, per la qual cosa augmenta la inversió en 156.090 euros.

Així mateix, Díez ha indicat que el Ministeri ha formalitzat la resolució de la concessió de la reducció del 30% per a finançar la rebaixa dels abonaments i dels títols multiviatge, la qual cosa posa de manifest el compromís del Govern per la Mobilitat Sostenible.

A més, la regidora ha anunciat que probablement demà s’aprovarà també en la Junta de Govern Local l’adjudicació de l’actuació d’accessibilitat de 14 parades del Parc Empresarial.