Mobilitat millora l’accessibilitat de les parades d’autobusos a Pere Joan Perpinyà per a augmentar la velocitat de les línies i reduir emissions contaminants

Mobilitat millora l’accessibilitat de les parades d’autobusos a Pere Joan Perpinyà per a augmentar la velocitat de les línies i reduir emissions contaminants

L’edil de l’àrea, Esther Díez, recorda que per aquesta avinguda discorren les línies B, G, I, K1 i K2, per la qual cosa l’adequació beneficia milers d’usuaris i d’usuàries del transport públic que veuen millorat el servei


La Regidoria de Mobilitat ha millorat l’accessibilitat de parades de bus que s’ha dut a terme en tot el carrer Pere Joan Perpinyà amb el triple objectiu de garantir l’accés universal al bus, d’augmentar la velocitat de les línies i de reduir les emissions contaminants. En concret, per aquesta avinguda discorren les línies B, G, I, K1 i K2, per la qual cosa l’adequació beneficia milers d’usuaris i d’usuàries del transport públic que veuen millorat el servei, així ho ha detallat la regidora de l’àrea, Esther Díez, que ha presentat l’actuació.

Segons ha destacat Díez els treballs es duen a terme a conseqüència dels problemes que generen l’ocupació de les parades de bus i les maniobres que els conductors han de realitzar per a entrar a la parada. “Hem adequat huit parades de bus del carrer a les quals s’han instal·lat plataformes, perquè el bus puga fer parada al mateix carril de circulació, marquesines i panell informatiu”, ha assenyalat.

Tal com ha explicat l’edil, s’assegura el millor dels accessos per a les persones amb mobilitat reduïda en quedar el bus alineat amb la plataforma que, a més, compta amb sòl podotàctil per a persones cegues.

També s’inclou panell informatiu per a donar a conéixer els minuts restants per a l’arribada del bus i les possibles incidències, que també està adaptat per a persones invidents.

“La parada en carril de l’autobús permet que els autobusos puguen realitzar una parada més ràpida, en evitar les maniobres, i, per tant, s’augmenta la velocitat de les línies. Alhora, sobre el conjunt del trànsit, la incidència també és menor”, ha assegurat Díez, que ha recordat que aquesta obra s’emmarca dins d’una actuació global de modernització de les parades que preveu reduir 800 tones de diòxid de carboni a l’any.

L’actuació ha sigut adjudicada a l’empresa Involucra per 317.909,74 euros, IVA inclòs, la meitat de la despesa és finançada amb càrrec a fons europeus per ser part de l’estratègia DUSI.

Així mateix, la regidora ha puntualitzat que “aquesta és una actuació de modernització del transport públic com a part de l’estratègia d’impuls de la mobilitat sostenible, que se suma a altres iniciatives com la prioritat semafòrica dels autobusos, l’ampliació del carril bus, la incorporació dels nous vehicles ecològics o la digitalització del servei que arribarà per a primavera”.

“Cal recordar que en l’estratègia de la ciutat verda és clau canviar els percentatges d’ús de transport públic i privat i, en aquest sentit, és essencial promoure l’ús del bus, que transporta 12 milions de passatgers cada l’any”, ha conclòs.