El Saló de Plens de l’Ajuntament acull la presentació del LXI trofeu Festa d’Elx, que enfrontarà el club franjiverd amb el Leeds United

El Saló de Plens de l’Ajuntament acull la presentació del LXI trofeu Festa d’Elx, que enfrontarà el club franjiverd amb el Leeds United

L’alcalde, Carlos González, l’edil d’Esports, Vicente Alberola, el president de l’Elx C.F., Joaquín Buitrago, i el director esportiu de l’equip anglés, Víctor Orta, participen en l’acte


La LXI edició del Trofeu Festa d’Elx, una de les més especials de la seua trajectòria, ja que coincideix amb el Centenari de l’Elx C.F., ja calfa motors. El dijous 8 de desembre, Elx C.F. i Leeds United s’enfrontaran en un partit d’abast internacional, entre dos equips històrics del futbol espanyol i anglés. Al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx, s’ha celebrat la presentació d’aquesta edició amb la participació de l’alcalde, Carlos González; de l’edil d’Esports, Vicente Alberola; del president de l’Elx C.F., Joaquín Buitrago; i del director esportiu de l’equip anglés, Víctor Orta.

“És una data atípica per al Festa, però no per això menys especial. És una edició molt important, la del nostre Centenari, i comptem amb un gran rival, un històric de la Premier League. Volem que siga una autèntica festa del futbol“, ha assenyalat Buitrago. “Em fa especial il·lusió jugar aquest Festa d’Elx per tot allò que suposa l’Elx C.F. i la ciutat per a mi; ens enfrontem dos grans equips i hem vingut a guanyar”, ha remarcat Orta. Per part seua, l’alcalde ha recordat la importància i la rellevància que té aquest trofeu per a Elx i ha destacat l’esforç d’Elx i Leeds per oferir un gran partit a tots els aficionats.

Un partit internacional per la LXI edició del Festa d’Elx

El LXI Trofeu Festa d’Elx, l’edició de l’any del Centenari de l’Elx C.F., estarà protagonitzat per un partit internacional de molt de nivell: l’Elx s’enfrontarà al Leeds United, equip anglés que milita en la Premier League, en un atractiu duel. La trobada es disputarà el dijous 8 de desembre a les 20.15 hores a l’estadi Martínez Valero, on s’espera que hi haja una autèntica festa del futbol.

El Club ha tancat una trobada d’alt nivell per a una edició del Festa d’Elx molt especial. El Leeds, a més de ser un equip d’una gran tradició en el futbol anglés i europeu, compta amb diversos jugadors espanyols, com ara Rodrigo Moreno, Diego Llorente, Marc Roca, Júnior Firpo i Joel Robles. Aquesta serà la seua primera participació en el Trofeu Festa d’Elx, un dels tornejos amistosos més prestigiosos del panorama nacional.

Un torneig de prestigi

Campions d’Europa, d’Amèrica i del món formen part de la llista de 39 equips de 13 països que han participat en el Festa d’Elx. Real Madrid, F.C. Barcelona, Valencia C.F., Athletic Club de Bilbao, Club Atlético de Madrid, Oporto, Estudiantes de La Plata, Independiente de Avellaneda, Vasco da Gama o Benfica són només alguns exemples de la qualitat dels conjunts que han competit en el torneig. Des de la seua primera edició el trofeu ha experimentat canvis, des del discret trofeu de la primera dècada passant per la característica tabala amb l’escut de la ciutat que va donar pas a un trofeu inspirat en el palmerar o la molt reeixida i elegant rèplica de la Dama d’Elx en plata que ha sigut protagonista els últims anys. La passada edició va servir per a estrenar trofeu, inspirat en les tradicions de la ciutat, tan vinculades a l’equip. Però allò que ha romàs inexorable al pas del temps és el prestigi del torneig i l’interés que ha despertat.

Els rècords del Festa

L’Elx és amb 28 títols el gran dominador d’un trofeu en el qual ha participat en totes les seues edicions. El segueix el Llevant O.D., amb quatre trofeus, F.C. Barcelona i Real Madrid, amb tres cadascun, mentre que Vila-real, Real Murcia i Almeria han guanyat dos trofeus cadascun. Una edició del Festa d’Elx s’han emportat quinze equips (Espanyol, Independiente, Ferencvaros Budapest, Vasco Da Gama, Estudiantes de La Plata, Real Zaragoza, Valencia, Selección de Marruecos, Vasas Sport Club, Osasuna, Deportivo de La Coruña, Real Mallorca, Real Betis, Hércules y Benfica).

El conjunt que més vegades ha sigut convidat és el Real Murcia amb sis, mentre que el Llevant i el Barcelona l’han disputat en cinc ocasions i el Real Madrid en quatre. En aquestes 49 edicions la major golejada va ser el 8-0 que li va endossar l’Elx al Racing d’Estrasburg en 1962. Els grans jugadors de la història de l’Elx C.F. copen els rècords en el trofeu Festa d’Elx: Iborra, Llompart i Romero són els futbolistes amb més participacions en el Festa d’Elx, ja que cadascun va disputar 15 trobades. Mentre que el que és considerat per a molts com el millor jugador de l’Elx C.F. de tots els temps, Ángel Romero, és el màxim golejador històric del Festa d’Elx amb huit punts.