Elx dona la benvinguda al Nadal amb quasi un 33% més d’inversió en il·luminació decorativa en barris i pedanies respecte a l’any passat

Elx dona la benvinguda al Nadal amb quasi un 33% més d’inversió en il·luminació decorativa en barris i pedanies respecte a l’any passat

L’alcalde, Carlos González, l’edil de Festes, Mariola Galiana, membres l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com nombrosos il·licitans i il·licitanes assisteixen a l’esdeveniment d’encesa de les lluminàries a la Plaça de Baix malgrat la pluja


Elx dona la benvinguda al Nadal amb un 32,85% més d’inversió en il·luminació decorativa en barris i pedanies per part de la Regidoria de Festes respecte a 2021. La màgia d’aquestes dates en forma de vistoses lluminàries ha posat la nota de color en una vesprada plujosa en la qual, malgrat tot, nombrosos il·licitans i il·licitanes han desafiat el mal temps i han assistit a l’encesa de l’enllumenat, dut a terme a la Plaça de Baix sobre les 18.15 hores, en un acte que s’ha convertit per dret propi en un clàssic nadalenc del municipi i en el qual s’ha reproduït una gran nevada.

“Arranca el Nadal sota la pluja”, ha expressat l’alcalde, Carlos González, acompanyat per l’edil de l’àrea, Mariola Galiana, representants festers, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, entre altres autoritats i personalitats de la societat local que no han volgut perdre’s aquesta peculiar inauguració que marca una sèrie de fites hivernals fins al Dia de Reis. No sols els referents a l’àmbit nadalenc, sinó també els de la Vinguda de la Verge i el canvi d’any. Tot això amb leds d’última generació dissenyats per a reduir el consum en un 30% respecte a 2021.

“Esperem que siga un Nadal feliç i alegre, en què tot transcórrega amb normalitat i puguem gaudir de la ciutat”, ha manifestat el regidor il·licità, que ha afegit que, igualment, s’espera que siga un moment d’oportunitat “des del punt de vista econòmic i comercial, perquè és una temporada especial de consum per a determinades activitats econòmiques”.

Tal com va precisar Galiana el dimarts 24 de novembre durant la presentació del cartell anunciador del Nadal 2022, en aquest exercici la Regidoria ha invertit 40.000 euros més que en l’anterior, que ascendeix en total a 161.761 euros. Això s’ha traduït en un milió de leds i 200 arcs lluminosos en una trentena de vies públiques de la localitat, així com 120 punts de decoració lumínica en palmeres i arbratge i més d’una vintena d’elements 3D al nucli urbà i a les diferents pedanies.

Entre les novetats destaquen la presència d’arcs al carrer Cristóbal Sanz, la presència d’objectes 3D a la replaceta de la Fregassa, al final de la Corredora i a la plaça del Congrés Eucarístic. Les lluminàries de l’arbratge del jardí d’Andalusia, del parc de València i de la plaça de Madrid augmenta i millora substancialment. I, als Arenals, a més de l’increment de la xifra d’arcs, s’instal·larà per primera vegada un gran arbre nadalenc lluminós.

Una altra de les novetats que cal assenyalar és que, motivat pel context geopolític que ha propiciat la pujada de l’electricitat, l’horari en què la decoració estarà operativa es limita. De dilluns a dijous, de 18.00 a 23.00 hores; i de divendres a diumenge, fins a l’01.00. Excepte els dies 24, 25, 28, 30 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener, que romandran endollades fins a les tres de la matinada.

El divendres 2 de desembre es preveu posar en funcionament les llums de la Marina, la Foia, las Baia, Torrellano i l’Altet a les 18.00, 18.45, 19.30, 20.30 i 21.15 hores, respectivament

Quant a les pedanies, la Regidoria de Festes ha informat que el 2 de desembre celebraran el seu acte d’encesa de llums en els següents horaris i ubicacions: a la Marina, a la plaça de l’Amistat, a les 18.00 hores; a la Foia, a la plaça Torre del Gall, a les 18.45; a la Baia, a la plaça de la Primavera, a les 19.30; a Torrellano, a la plaça Sant Crispí, a les 20.30; i a l’Altet, a la plaça Major, a les 21.15.

Activitats per a tots els públics

D’aquesta manera, una vegada premut el botó d’encesa després del compte arrere per part de l’alcalde, la regidora, la reina infantil, Julia Moreno, i les dames majors i infantils de les Festes d’Elx, venen dies de xerinola i il·lusió amb el Mercat i la Fira del Nadal al Passeig de l’Estació, que un any més inclou la pista de gel sintètic i la nòria de 25 metres i es procedirà a la inauguració el dijous 5 de desembre a les 18.00 hores. Aquest mateix dia, a les 19.30, s’obrirà al públic el Betlem Municipal que torna a la Glorieta i el Tradicional Il·licità per a, posteriorment, al Gran Teatre, a les 20.00 hores, escoltar el pregó del Nadal a càrrec de la periodista i presidenta de l’Associació d’Informadors d’Elx (AIE), María Teresa Bolívar, tal com ha recordat Galiana.

A més, ha agregat que el Betlem Vivent de Pobladors s’inaugurarà el 25 de desembre a les dotze del migdia al seu emplaçament habitual en Traspalau. Mentre que la desfilada de Papà Noel es desenvoluparà el 17 de desembre i eixirà a les 18.00 hores des de l’avinguda de Novelda, lloc d’on arrancarà la cavalcada de Reis el 5 de gener.

“Hui comença oficialment el Nadal. Agraïm que, malgrat que a l’inici plovisquejava, la ciutadania s’ha bolcat i ha vingut a l’acte de l’encesa extraordinària amb els seus paraigües en mà i finalment la pluja ens ha donat una treva”, ha conclòs Galiana abans de donar pas ella i González al concert de l’Escolania i del Cor Juvenil del Misteri, que han arrancat somriures i records nostàlgics dels presents amb un repertori d’una desena de nadales. Ara sí, ja és Nadal a Elx, que s’està erigint en els últims anys com un referent dins i fora de la província.

Campanya comercial

D’altra banda, la Regidoria de Comerç ha invertit 41.000 euros en 173 arcs lumínics a les vies del municipi amb major xifra d’establiments; una decoració que va ser posada en marxa el 26 de novembre, amb motiu del Black Friday.