Gran èxit de públic a la representació del Girajaquetes a Torrellano

Gran èxit de públic a la representació del Girajaquetes a Torrellano

Centenars de persones van seguir a la plaça de Sant Crispí de Torrellano la representació del Girajaquetes, una obra en la qual participen més de 150 veïns i veïnes de la localitat i que escenifica la concessió del Comtat de Torrellano a Juan Vaillo de Llanos en 1716 a conseqüència de la seua participació en la Guerra de Successió.

Aquesta ha sigut la segona edició de l’obra que per primera vegada es va representar el mes de setembre de l’any passat al pati del col·legi Antonio Machado a causa de les restriccions de la pandèmia, però que en aquesta ocasió s’ha desenvolupat a l’esmentada plaça en el marc de les festes de la Puríssima de la pedania il·licitana.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, i dels regidors de Festes, Mariola Galiana, de Pedanies, Vicente Alberola, i de Medi Ambient, Esther Díez, a més del pedani de la localitat, Juan Antonio Pomares, entre altres personalitats.

La Regidoria de Festes va firmar recentment un conveni de col·laboració amb l’associació cultural “La cocina del infierno” per valor de 8.000 euros per al present exercici amb la finalitat de secundar i consolidar l’esdeveniment, així com d’altres activitats festives de la pedania.

La responsable de Festes ha agraït a aquesta associació el seu treball per a acostar aquesta celebració al gran públic, que va omplir l’aforament i fins i tot va seguir l’esdeveniment des dels carrers limítrofs, i que espera que es convertisca en un clàssic del calendari festiu il·licità.