L’Ajuntament licita per la via d’urgència la redacció dels projectes per a la rehabilitació de Porfiri Pasqual

L’Ajuntament licita per la via d’urgència la redacció dels projectes per a la rehabilitació de Porfiri Pasqual

L’alcalde, Carlos González, explica que la transformació d’aquest barri de Carrús és una prioritat per a l’Equip de Govern i per això s’han agilitzant els tràmits mentre s’esperava la resolució de l’ajuda de 9,9 milions d’euros que finalment ha sigut concedida


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat que l’empresa municipal Pimesa ja ha aprovat licitar, per la via d’urgència, la redacció dels projectes amb la finalitat d’agilitzar al màxim els terminis per a la rehabilitació del barri de Porfiri Pasqual.

Cal recordar que divendres passat el Consell va acordar concedir a Elx una subvenció de 9.963.980 milions d’euros per a dur a terme la rehabilitació d’aquest barri de Carrús. “El nostre objectiu és transformar i convertir Porfiri Pasqual en un barri modern, còmode i accessible, propi del segle XXI”, ha manifestat el regidor il·licità, que ha afegit que “de forma paral·lela a la tramitació de l’ajuda europea hem treballat en la redacció dels plecs per a agilitzar la contractació de la redacció dels projectes ja que la regeneració d’aquest barri és una prioritat per a aquest equip de govern”.

González ha recordat que l’actuació sobre el medi urbà que es proposa afecta una zona integrada per 18 edificis i 302 habitatges, on habiten 774 persones, caracteritzada per una elevada vulnerabilitat dels seus residents en els àmbits residencial, econòmic i social i per una greu situació d’infrahabitatge.

“Aquesta és una actuació que té una extraordinària importància en el nostre objectiu de millora i modernització del barri de Carrús, no sols per la gran inversió que comporta, sinó també pel gran impacte urbà que tindrà i la repercussió en la qualitat de vida dels veïns”, assegura el regidor

Pimesa serà l’ens gestor d’aquesta actuació per encàrrec de la Junta de Govern Local i en el seu últim Consell d’Administració l’empresa municipal va aprovar l’expedient de contractació, per tramitació urgent, per a l’adjudicació de la prestació dels serveis d’assistència tècnica de redacció dels projectes, direcció de les obres i coordinació de seguretat i salut en fase d’execució de les obres de rehabilitació de 18 edificis del barri Porfiri Pasqual d’Elx, que aprova els corresponents Plecs de Clàusules Administratives Particulars i de Prescripcions Tècniques Particulars. El pressupost base de licitació ascendeix a 336.391,29 euros, sense incloure IVA i sense que es procedisca a la seua divisió en lots.

Les actuacions objecte de finançament hauran d’estar finalitzades abans del dia 30 de juny de 2026 i la documentació acreditativa presentada amb anterioritat al 31 de desembre de 2026, per la qual cosa, amb la finalitat de complir aquest termini màxim d’execució, el contracte es tramitarà de manera urgent en la forma prevista en la Llei de Contractes del Sector Públic, mitjançant procediment obert, ja que és el que garanteix una major concurrència de possibles licitadors.

Respecte a la tramitació de l’actuació, cal assenyalar que pròximament tindrà lloc la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l’acord del Consell de resolució d’aquestes ajudes.

Posteriorment, s’haurà de procedir a la firma de l’Acord de la Comissió Bilateral entre l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya per a concretar l’actuació.

“Aquesta és una actuació que té una extraordinària importància en el nostre objectiu de millora i modernització del barri de Carrús, no sols per la gran inversió que comporta, sinó pel gran impacte urbà que tindrà i la repercussió en la qualitat de vida dels veïns”, ha conclòs l’alcalde.