Llum verda a l’ordenança sobre instal·lació d’ascensors i eliminació de barreres arquitectòniques que permetrà la rehabilitació del barri de Porfiri Pasqual

Llum verda a l’ordenança sobre instal·lació d’ascensors i eliminació de barreres arquitectòniques que permetrà la rehabilitació del barri de Porfiri Pasqual

L’edil d’Urbanisme, Ana Arabid, explica que “es tracta de l’aprovació inicial d’un instrument normatiu necessari en un moment en el qual des d’aquesta administració apostem per la rehabilitació d’habitatges amb la finalitat de garantir el dret de la ciutadania a un habitatge digne”


El Ple ha donat llum verda, amb els vots favorables de tots els grups i amb l’abstenció del PP, a l’ordenança que regula la “instal·lació d’ascensors i l’eliminació de barreres arquitectòniques i d’actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat en edificis existents”.

Una ordenança que ha sigut aprovada inicialment i que possibilitarà la instal·lació d’ascensors als exteriors dels edificis, una qüestió que és necessària per a poder dur a terme la rehabilitació del barri de Porfiri Pasqual.

“Es tracta de l’aprovació inicial d’un instrument normatiu necessari en un moment en el qual des d’aquesta administració apostem per la rehabilitació d’habitatges amb la finalitat de garantir el dret de la ciutadania a un habitatge digne”, ha destacat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid.

L’edil ha indicat que amb aquesta ordenança es pretén adaptar a la normativa perquè, sota determinades circumstàncies, es puga envair la part de la via pública que siga imprescindible per a la instal·lació de l’ascensor.

La col·locació d’ascensors a l’exterior està contemplada en el projecte de rehabilitació de Porfiri Pasqual elaborat per Pimesa i que ha rebut 9,9 milions d’euros en ajudes de fons europeus. Una quantitat amb la qual l’Equip de Govern Local pretén rehabilitar els 18 blocs del barri per a crear habitatges més accessibles i eficients energèticament.

Després de l’aprovació de hui el document se sotmetrà a informació pública abans de la seua aprovació definitiva.