Més de 80 persones participen en una jornada de recollida de fem a les platges de l’Altet i dels Arenals

Més de 80 persones participen en una jornada de recollida de fem a les platges de l’Altet i dels Arenals

En la neteja, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i pel Projecte Mar Sense Plàstics, es van arreplegar més de 5 quilos de plàstics i d’altres residus


Més de 80 persones van participar el passat 26 de novembre en una jornada de recollida de fem organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i pel Projecte Mar Sense Plàstics, posat en marxa pel IES Victoria Kent. Durant la jornada, en la qual van participar membres de les comunitats educatives de l’IES Victoria Kent, del CEIP Miguel de Cervantes, del CEIP Víctor Pradera, del CEIP Princesa d’Astúries i de l’IES Cayetano Sempere, es van arreplegar més de 5 quilos de plàstics i d’altres residus.

El fem més abundant van ser els microplàstics, puntes de cigarret, productes d’higiene personal que expulsa la mar, tovalloletes higièniques i productes de neteja personal. Aquests residus es van traslladar després al laboratori de l’IES Victoria Kent per a classificar-los i comunicar-los a diverses institucions que treballen arreplegant aquests registres i elaborant mapes de distribució de plàstics al litoral mediterrani.

Esther Díez, regidora de Medi Ambient, ha assenyalat que “aquesta activitat forma part de l’estratègia de la Regidoria de preservar els ecosistemes marins del nostre municipi, sobretot tenint en compte dades tan greus com que entre el 21 i el 54 per cent de totes les partícules de microplàstics del món es troben a la conca del Mediterrani o com que cada dia es continuen abandonant 30 milions de llandes i botelles de plàstic al nostre país”.

“Els residus que s’han arreplegat en aquesta jornada de voluntariat demostren que cal continuar treballant per a mantindre netes les nostres costes i per a cridar l’atenció de la ciutadania de l’impacte dels residus sobre els nostres entorns naturals i directament sobre la nostra salut” ha afegit l’edil, que també ha agraït a les persones voluntàries i als organitzadors la seua implicació.

Per part seua, Olga Tortosa, professora de l’IES Victoria Kent i organitzadora de la jornada; ha manifestat que “el nostre centre dona suport al voluntariat de joves implicats en la neteja del seu entorn. Formem persones per a ser crítiques amb els impactes ambientals que afecten el nostre planeta.

“A més, cal assenyalar que el suport a les activitats científiques com aquesta, ha propiciat que moltes xiquetes que van començar fa cinc anys en el projecte hagen triat estudis STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques), graus per a formar-se com a dones científiques, una cosa de la qual el professorat del centre se sent molt orgullós”, ha destacat Tortosa.