Un centre d’entrenament, un servei basat en intel·ligència artificial i un altre d’assessorament contra plagues, premis a la iniciativa emprenedora

Un centre d’entrenament, un servei basat en intel·ligència artificial i un altre d’assessorament contra plagues, premis a la iniciativa emprenedora

L’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, assegura en l’entrega dels Premis Iniciativa Emprenedora de l’últim trimestre de 2022 que els projectes guardonats “representen el panorama empresarial local format per persones valentes i de ben segur seran un exemple d’emprenedoria reeixida”


Els Premis Iniciativa Emprenedora del mes de la Regidoria de Promoció Econòmica ja tenen guanyadors corresponents al quart i a l’últim trimestre de 2022.

Sarai González i el seu centre d’entrenament personal han sigut guardonats com el millor projecte d’octubre. José i Manuel Antón Herrerías amb el seu servei basat en la intel·ligència artificial han sigut premiats al novembre. I Antonio Ballesta amb el seu assessorament sobre control de plagues ha sigut distingit com a millor emprenedor de desembre.

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, ha assegurat que “els vostres projectes representen el panorama empresarial local, amb persones valentes com vosaltres que estan disposades a crear empreses i ocupació a través de les seues iniciatives. I que a més, es posen al capdavant de negocis que tindran èxit i que seran exemple d’innovació, gestió, treball i sacrifici”.

El projecte de Sarai González ha sigut el premiat del mes d’octubre. Es tracta d‘un centre d’entrenament que ofereix un espai multidisciplinari dirigit a dones, on s’imparteixen tallers formatius i entrenament personal funcional sobre la base de les diferents necessitats que aquestes tinguen durant la seua vida. El principal mèrit per al seu guardó ha sigut fonamentalment la seua forta càrrega de responsabilitat social, que dona solucions a diferents necessitats de la dona en la societat actual, principalment relacionades amb la maternitat.

Per la seua part Cétery IA, l’emprenedoria de José i Manuel Antón Herrerías, ha sigut el guardonat el mes de novembre. Aquesta empresa ha desenvolupat un sistema de visió que utilitza la intel·ligència artificial per a donar solucions per a diferents sectors. El jurat ha valorat, especialment, la seua innovació i la seua escalabilitat per la possibilitat de multitud d’aplicacions possibles.

I finalment, Antonio Ballesta s’ha emportat el distintiu de millor negoci del mes de desembre amb Bio Soluciones Agro. Es tracta d’un servei basat en l’assessorament per a la gestió de plagues d’una manera totalment ecològica, sense químics. Els punts clau del seu premi han sigut la sostenibilitat de la qual fa gala el projecte i la seua capacitat per a adequar-se a les necessitats de cada terreny i entorn ambiental. El programa Premis Iniciativa Emprenedora de la Regidoria de Promoció Econòmica busca reconéixer les millors empreses de nova creació il·licitanes i secundar-les amb una ajuda directa de 1.000 euros que ha de destinar-se al projecte i a múltiples avantatges per a facilitar-los la seua activitat com ara descomptes o assessorament.

Tots els guardonats d’aquest any 2022 se citaran el dijous 21 de desembre al Centre de Congressos a les 19.00 hores en la gala anual Elx Emprén 2022.