El plat d’ànec de Beatriz i Rodrigo Fernández guanya el XII Concurs de Cuina Creativa amb Granada Mollar d’Elx

El plat d’ànec de Beatriz i Rodrigo Fernández guanya el XII Concurs de Cuina Creativa amb Granada Mollar d’Elx

L’alcalde, Carlos González, el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, l’edil de Turisme, Carles Molina, i el president de la DOP, Francisco Oliva, assisteixen al certamen celebrat al restaurant La Finca de Susi Díaz


El plat de `ànec madurat amb crosta de magrana i pa d’espècies, demiglace de magrana i ànec, i kale. Bunyol de guisat d’ànec, foie en salmorra magrana i aire de magrana i brandi’ de Beatriz i Rodrigo Fernández, del restaurant Arsa de Logronyo, ha sigut el guanyador del XII Concurs de Cuina Creativa amb Granada Mollar d’Elx.

Aquesta cita, consolidada ja al municipi, ha tingut lloc, com és tradició, al restaurant La Finca de Susi Díaz, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, del regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, de l’edil de Turisme, Carles Molina, i del president de la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx (DOP), Francisco Oliva, així com col·laboradors i patrocinadors de la iniciativa.

El segon classificat ha sigut Aitor Del Olmo del restaurant Amaren de Bilbao amb el seu plat ‘Cheesecake púnica Amaren’; la tercera Vanessa Carrero del restaurant DOMGiM d’Elx amb el plat ‘Arròs melós de magrana mollar d’Elx DOP i suprema de bacallà dessalat’; i el quart premi s’ha atorgat a Pablo Díez del restaurant La Trapera, situat a Pradoluengo (Burgos), amb ‘Magrana, carabassa i pesto’.

L’alcalde destaca la importància d’aquest concurs per a la ciutat “perquè ens serveix per a posicionar i donar a conéixer la magrana com a ingredient fonamental en l’alta cuina, però també per a donar visibilitat a Elx”

L’alcalde ha destacat la importància d’aquest concurs per a la ciutat “perquè ens serveix per a posicionar i donar a conéixer la magrana com a ingredient fonamental en l’alta cuina, però també per a donar visibilitat a la ciutat de les magranes, a Elx”. González ha felicitat la denominació d’Origen Protegida “per impulsar un concurs que potencia l’ús de la magrana com un ingredient molt especial en el marc de l’alta cuina espanyola”. Així mateix, els ha agraït als participants pel seu talent i ha elogiat als agricultors pel treball que realitzen al municipi perquè puguem gaudir d’aquest fruit”.

Per part seua, Díaz ha posat l’accent en el fet que allò que més es valora és l’ús que es fa amb la magrana al plat i ha assenyalat “la increïble quantitat d’elaboracions que porta el magret, des de la deshidratació fins a aquesta camisa que porta pegadeta al greix que aportava sabor de magrana a l’ànec”.

Mentrestant, el president de la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, ha felicitat els finalistes i ha agraït l’interés de tots els participants que posen el seu talent i la seua creativitat al servei d’aquesta fruita amb DOP. “Fa ja dotze anys que vam començar amb el concurs i estem veient que cada any la magrana es consumeix més a Espanya. A més, el fet que estiguem enviant granades als restaurants més reconeguts a Espanya i a molts municipis turístics està atraient concursants de tot arreu del país que arriben amb receptes molt diferents”, ha indicat Oliva, que ha apuntat que “aquest concurs també permet mostrar la versatilitat que té la magrana a la cuina, ja que es pot usar tant en postres com en plats amb carn, peixos o ensalades”.

En aquesta edició han sigut jurats el mestre pastisser, Paco Torreblanca; el xef Pablo Montoro del restaurant Espacio Montoro i xef executiu d’Eatrenalin (Alemanya); i Susi Díaz del restaurant La Finca com a presidenta del jurat.

En aquesta edició els finalistes han comptat amb un temps de 45 minuts per a elaborar les seues receptes i el jurat s’ha encarregat de valorar la tècnica, la presentació del plat, el sabor i la importància de la magrana mollar d’Elx en aquest.

Els guardonats, que han obtingut un premi en metàl·lic de 1.500 euros i un xec per a canviar a Tescoma per valor de 300 euros, han assegurat que estan contents amb el resultat. El segon, tercer i quart classificat han rebut 600, 300 i 100 euros, a més de xecs que podran canviar a Tescoma per valor de 100, 150 i 200 euros, respectivament.

La iniciativa ha sigut patrocinada per VisitElche, Cajamar i Tescoma, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, del Patronat de Turisme Costa Blanca, la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani, Molt de Gust i el suport de la xef Susi Díaz, Eurotoques i el blog de gastronomia Carolus Cocina.