Minut de silenci a la Plaça de Baix pels últims sis assassinats masclistes

Minut de silenci a la Plaça de Baix pels últims sis assassinats masclistes

L’alcalde, Carlos González, l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal secunden la concentració convocada per la Coordinadora Feminista d’Elx per a mostrar el rebuig a la violència de gènere


La Plaça de Baix ha tornat a emmudir durant un minut, com cada dia 25 de mes des de fa anys, per a mostrar el rebuig de la societat il·licitana a la violència de gènere i fer costat a les víctimes d’aquesta xacra que, només en el que portem de 2023, ha segat la vida de sis dones, per les quals s’ha tingut un especial record.

En l’acte convocat per la Coordinadora Feminista d’Elx celebrat a les set de la vesprada a l’espai cèntric espai públic, i al qual han acudit l’alcalde, Carlos González, el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, s’ha llegit un manifest que alerta del repunt de violència contra les dones pel simple fet de ser-ho, per la qual cosa, per a atallar-la, segons allò reflectit al text, s’insta a conéixer les múltiples formes que adquireix aquesta.

Així mateix, els presents han condemnat una vegada més amb el seu silenci la desigualtat davant la llei que encara pateixen les dones i la tracta i la prostitució com a forma d’esclavitud.

A més, hi ha hagut espai per a expressar la solidaritat amb les dones que en aquests moments pateixen violència específica o fruit de conflictes bèl·lics a països com ara l’Iran, l’Afganistan, Ucraïna, Etiòpia, Iemen, Haití o Palestina. “Per això també som ací, per a visibilitzar-les a totes i per a denunciar tanta barbàrie”, assenyala el text.

Tal com recorden des de la Coordinadora Feminista, són 1.188 les dones assassinades des que es comptabilitzen xifres. En 2022, 49 crims comesos pel terror masclista.