Carlos González posa la il·licitana Blanca Paloma com “un referent cultural i musical que donarà projecció i visibilitat al municipi”

Carlos González posa la il·licitana Blanca Paloma com “un referent cultural i musical que donarà projecció i visibilitat al municipi”

L’alcalde va assistir anit a la gran final del Benidorm Fest a fer costat a la cantant i pregonera de les Festes d’Elx, que es va proclamar guanyadora del certamen i representarà Espanya en Eurovisió


Ho ha fet realitat. Elx representarà Espanya en el festival d’Eurovisió 2023 el mes de maig a Liverpool. Amb el tema Ea, ea, una particular nana familiar que fusiona el flamenc amb l’electrònica, la cantant il·licitana Blanca Paloma es va alçar amb el micròfon de bronze després de proclamar-se guanyadora del Benidorm Fest, certamen promocionat per la Generalitat Valenciana, que es va celebrar al Palau d’Esports l’Illa del municipi de Benidorm. Una cita ineludible a la qual va assistir l’alcalde, Carlos González, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el director general de Turisme, Herick Campos, la ministra de Ciència, Diana Morant, l’exministra de Cultura i exvicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, entre altres autoritats.

El regidor il·licità, que dies previs va mostrar tot el seu suport per xarxes socials a qui va ser pregonera de les Festa d’Agost d’Elx, va felicitar l’artista per la victòria i va assegurar que “ser la primera il·licitana a representar Espanya en Eurovisió és sense cap dubte tota una fita per al municipi”.

González va definir Blanca Paloma com “una dona amb talent, creativitat, intel·ligència, sensibilitat i compromís”. Així mateix, va destacar que s’ha convertit en “un referent cultural i musical que donarà molta visibilitat a la nostra ciutat”.

El regidor il·licità va felicitar l’artista per la victòria i la va definir com “una dona amb talent, creativitat, intel·ligència, sensibilitat i compromís”

Puig, per part seua, va ressaltar el valor social del Benidorm Fest i el bon resultat econòmic i d’impacte per a la ciutat i per a la Comunitat Valenciana mentre que va elogiar el treball de Blanca Paloma sense discogràfica darrere i la seua constància per actuar en el certamen per segon any consecutiu i aconseguir guanyar.

Benidorm Fest

L’artista il·licitana va arrasar en la final amb la proposta flamenca en homenatge a la seua àvia Carmen i va aconseguir el consens tant del jurat professional com del vot popular, ja que es va quedar a molta distància d’Agoney i de Vicco. En concret, Blanca Paloma va sumar 169 punts i li va traure 24 punts a Agoney , la segona opció i un dels grans favorits (145) i 40 a Vicco (129), que va quedar en tercer lloc.