Elx rep un reconeixement per les seues bones pràctiques en matèria de biodiversitat

Elx rep un reconeixement per les seues bones pràctiques en matèria de biodiversitat

L’entrega de premis, concedits per la Xarxa d’Entitats Locals + Biodiversitat, va tindre lloc a la seu de la FEMP a Madrid i va destacar l’Ajuntament en la categoria de Sensibilització Ciutadana


L’Ajuntament d’Elx ha sigut premiat en la quarta edició del Premi de Bones Pràctiques que concedeix la Xarxa d’Entitats Locals + Biodiversitat, Xarxa Bio de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per les seues actuacions dirigides a la protecció i l’increment de la biodiversitat. En concret, el Consistori il·licità ha resultat finalista en la categoria de Sensibilització Ciutadana per la realització d’activitats d’educació ambiental al Clot de Galvany i en altres espais municipals durant l’any 2022.

A l’acte de lliurament de guardons, que es va celebrar a la seu de la FEMP a Madrid, va acudir el Cap de Secció Tècnica de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Elx, Joaquín Antón Larrosa, que va ser l’encarregat d’arreplegar el premi per a Elx. A les sis categories d’aquesta quarta edició han concorregut 36 projectes procedents de 21 Entitats Locals. Altres Ajuntaments que han sigut reconeguts han sigut el de Barcelona, el de Madrid, el de Lleida, el de Jaén o el de Saragossa.

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha manifestat que “prop de 100.000 persones van participar en les activitats de divulgació organitzades per la Regidoria de Medi Ambient en 2022 i aquest guardó suposa un reconeixement a la important tasca que es realitza des de l’àrea per a promoure i per a preservar la biodiversitat als paratges del nostre municipi, actuacions en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU i emmarcades en l’agenda d’Elx 2030.”

L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, afirma que, per al Consistori il·licità, “la lluita contra l’emergència climàtica és una prioritat”, i que per a això és “fonamental conéixer i protegir la flora i la fauna dels nostres ecosistemes”

“A Elx, entre altres ecosistemes, comptem amb espais de gran valor biològic com són el Clot de Galvany, el Pantà o el Fondo, que alberguen una àmplia varietat d’espècies que contribueixen a augmentar la resiliència del planeta i de les persones al canvi climàtic. Per això, resulten vitals totes les labors d’educació ambiental i de divulgació que es realitzen perquè la ciutadania puga valorar aquest patrimoni natural, apreciar-lo i cuidar-lo”, ha assenyalat l’edil. A més, la regidora ha recordat que recentment s’ha posat en marxa el programa d’activitats d’educació ambiental per a 2023 al Clot de Galvany i que la pròxima serà el 5 de març amb l’acció ‘A netejar el Clot, a netejar el món’.

Conformar un municipi més sostenible i resilient en la lluita contra l’emergència climàtica és una prioritat per a aquest govern municipal i per a això és fonamental conéixer i protegir la flora i la fauna dels nostres ecosistemes, perquè actuar des de l’àmbit local és imprescindible per a influir en l’àmbit  global”, ha conclòs Díez.