Emilio Gutiérrez Caba, Azúcar Moreno, cicles de teatre infantil o màgia protagonitzen la nova programació de la Llotja de febrer a maig

Emilio Gutiérrez Caba, Azúcar Moreno, cicles de teatre infantil o màgia protagonitzen la nova programació de la Llotja de febrer a maig

La regidora de l’àrea, Marga Antón, presenta un total de 27 espectacles i anima la ciutadania a conéixer aquesta sala cultural que ja és un referent al barri d’Altabix


Emilio Gutiérrez Caba, Azúcar Moreno, La dependent, Las XL, Javier Baeza, Nacho Casado, cicles de teatre infantil o màgia protagonitzen la programació dels pròxims mesos a la Sala La Llotja. La regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada del programador Julián Sáez, ha presentat la nova temporada que comença aquest mes de febrer i acabarà al maig amb un total de 27 espectacles dels quals s’oferiran 52 funcions de teatre, dansa, màgia i música.

L’edil ha destacat que el teatre per a adults s’estrenarà el 10 de febrer amb l’obra en valencià Professor Lazhar de la companyia La dependent. També el públic podrà gaudir de comèdia amb Degenérate mucho de la companyia femenina Las XL amb la qual se celebrarà el Dia Mundial del Teatre el pròxim 24 de març. El mes d’abril també tindrà lloc la comèdia El rock and roll ha muerto protagonitzada per l’actor Canco Rodríguez, conegut pel personatge de ‘El barajas’ de la sèrie televisiva ‘Aída’.

Com a novetat se celebraran dos festivals de música, un el 22 d’abril amb l’actuació del grup GLAS i un altre inspirat en els 90 que es durà a terme a la Rotonda de Parc a finals d’abril

Tal com ha apuntat Antón, el plat fort tindrà lloc al maig amb un dels actors referents de l’escena nacional com és Emilio Gutiérrez Caba, acompanyat del baríton Luis Santana i del pianista Víctor Carbajo, interpretarà el seu recital de poesia Dejadme la esperanza en homenatge a Miguel Hernández.

El teatre infantil comptarà amb espectacles en valencià a càrrec de la companyia Esclafit, en anglés a càrrec de Forum Teatre i Face 2 Face Theatre, i en castellà per la companyia il·licitana Talleralia.

La programació continua amb el cicle dedicat a la màgia amb tres espectacles protagonitzats per alguns dels millors mags de la ciutat com ara Josemari o Joan Vidal, acompanyats dels mags Adrián Carratalá i Kateryna Muzychuk.

El cicle de música ‘Ángel Alfosea’ oferirà els concerts de pop i rock a càrrec de Carlos Soler, Javier Baeza i Mind ‘s Door. Altres actuacions destacades són la presència d’Azúcar Moreno el 25 de febrer, i el tribut d’Hombres G Suéltate el pelo el pròxim 27 de maig. També es desenvoluparà el cicle de jazz titulat Llotjazz amb la formació internacional Les Ducs du Swing y Eva Slongo l’11 de març, i la presentació del nou disc Bleu del músic il·licità Nacho Casado amb el qual se celebrarà el Dia Internacional del Jazz el 28 d’abril.

Antón ha animat la ciutadania a assistir a veure els espectacles i a conéixer aquesta sala cultural que ja és un referent al barri d’Altabix.

Festivals

A més, Sáez ha assenyalat que en aquesta edició s’ha volgut incorporar com a novetat dos festivals pop. D’una banda, es durà a terme Pop Fiction Party el 22 d’abril amb l’actuació del grup GLAS i la presència de diversos discjòqueis; i, d’altra banda, Vuelven los 90 que tindrà lloc en la Rotonda del Parc Municipal a finals d’abril i comptarà amb els artistes KU Minerva, Sensity world, Double Vision, Just Luis, New Limit, Marian Dacal i Eva Martí. Aquest últim comptarà amb quatre discjòqueis de les sales de ball més importants d’aquella dècada i la presència de Bartual, un altre referent d’aquella dècada. Segons ha destacat el programador, aquesta cita, que comptarà amb els grups més representatius de la música de ball, ha arrancat amb molta força i en tan sols una setmana s’han venut més de 600 entrades.