L’Ajuntament adjudica per prop de 300.000 euros les obres del nou consultori mèdic de la Marina

L’Ajuntament adjudica per prop de 300.000 euros les obres del nou consultori mèdic de la Marina

La Junta de Govern aprova el projecte i l’execució del nou hort urbà de l’Hort de Travalon per 323.761 euros, cosa que permetrà que els residents de l’àrea puguen plantar les seues pròpies hortalisses


L’Ajuntament d’Elx ha adjudicat les obres del nou consultori mèdic de la Marina per 282.000 euros a executar en 85 dies. Unes instal·lacions de qualitat de 200 metres quadrats situades a l’avinguda de l’Alegria i que comptaran amb consultes generals d’atenció primària, de pediatria, de psicologia i despatxos on atendran treballadors socials del mateix Consistori.

El portaveu municipal, Héctor Díez, ha precisat després de la reunió de la Junta de Govern que el contracte dels treballs d’adequació de local al costat del centre social de la pedania s’ha concedit a Construccions Rocace i ha explicat que aquesta actuació s’emmarca en la col·laboració, “dins de les nostres competències”, amb la Conselleria de Sanitat en la millora de l’assistència sanitària a les pedanies, “on tenim una xarxa de consultoris mèdics d’atenció primària que faciliten la primera atenció a la ciutadania sense haver de desplaçar-se al nucli urbà”. En aquest sentit, l’alcalde, Carlos González, va avançar durant la presentació del Centre de Salut Elx-Travalón, la imminència del Punt d’Atenció Sanitària (PAS) del Camp d’Elx.

Així mateix, l’Equip de Govern ha aprovat el projecte d’obra i execució del nou hort urbà de l’Hort de Travalon, que permetrà que els residents de l’àrea puguen plantar les seues pròpies hortalisses. La mercantil Parkinsonia materialitzarà en quatre mesos, per 323.761 euros, l’adequació de les parcel·les agrícoles, la creació d’itineraris per als vianants amb materials permeables i compatibles amb un hort protegit, la instal·lació de mobiliari (papereres, bancs, taules de pícnic, aparcabicis…), del sistema de reg per degoteig, així com d’una caseta de ferramentes, composteres i un xicotet hivernacle, a més de la reparació del mur de maçoneria i el tancat de l’hort.

L’edil del Palmerar ha recordat que la iniciativa permetrà que Elx compte amb un tercer hort d’aquestes característiques en una zona d’expansió urbana. I que durant aquesta legislatura s’estan impulsant per a donar resposta a la important demanda de la ciutadania i les experiències positives a l’Hort d’Altabix i al de Felip, que “està funcionant molt bé”, ha agregat sobre aquest últim el portaveu; un hort que, com va anunciar l’edil de Medi Ambient, Esther Díez, a principis de mes, ampliarà 6.200 metres quadrats la seua superfície per al cultiu ecològic en la seua segona fase. Una iniciativa, la dels horts urbans, que s’estendrà a altres zones com Carrús, tal com va anunciar la titular de Medi Ambient.

El portaveu municipal, Héctor Díez, informa que el Consistori trau a concurs públic l’enllumenat de Bonavista per 885.828 euros, el contracte del qual contempla instal·lar a la urbanització 222 fanals en dos mesos

D’altra banda, el Govern Local ha tret a concurs públic, per 885.828 euros i un termini d’execució de dos mesos, l’enllumenat de Bonavista per a donar contestació a la sentència que obliga a aquest fet i al compromís adquirit pel Consistori amb els residents de l’àrea. En total, s’instal·laran 222 fanals de huit metres i amb una distància intermèdia entre aquestes de 28 metres. Uns treballs que s’adjudicaran “com més prompte millor”, ha assenyalat Díez, i que se sumaran a millores en la urbanització com l’asfaltat o la reparació del depòsit d’Aigües d’Elx, aquest últim en fase de licitació.

Manteniment de semàfors i envelliment actiu

Una altra de les adjudicacions ha sigut el manteniment, conservació i gestió de les instal·lacions semafòriques del terme municipal; en concret, de 282 interseccions —247 en el nucli urbà i 35 en les pedanies—, de 160 punts que donen prioritat al bus urbà per a “afavorir els temps del transport públic a Elx”, ha expressat Díez, dos panells informatius, 29 cambres i la Sala de Control del Trànsit de l’Ajuntament. El contracte ha sigut atorgat a Murtrafic, prestadora actual del servei, per 665.000 euros cada exercici per quatre anys, prorrogable a un altre més.

A més, s’ha adjudicat a Cooperalia Il·licitana Cooperativa, per 40.800 euros per un any prorrogable a dos més, del Servei d’Envelliment Actiu de la Regidoria de Polítiques de Majors, “fonamental en l’atenció als nostres majors”, ha dit el portaveu. Amb aquest, les persones d’edat avançada de la localitat poden comptar amb activitats per a incrementar la seua activitat física i benestar mental, a més de la participació social i aprendre sobre noves tecnologies amb cursos d’alfabetització digital. El contracte contempla que tots els cursos siguen desenvolupats de dilluns a divendres durant nou mesos —en concret, de juny de 2023 a setembre de 2024—, i que les ràtios siguen de màxim 12 persones per als d’alfabetització digital i de 30 per a la resta de formacions.

Igualment, s’ha adjudicat el contracte de subministrament d’informàtica per a l’Ajuntament, la qual cosa suposa una inversió de 146.047 euros en 45 dies amb la finalitat de renovar 103 equips de diferents dependències municipals. Una tasca encomanada a Herbecon Systems dins “del procés de modernització i incorporació a l’administració electrònica, que dota el personal d’eines d’última generació per a continuar prestant els serveis púbics a la ciutadania i facilitar el seu dret a l’administració electrònica, que suposa que dotzenes de tràmits municipals es puguen efectuar a través de la Seu Electrònica”, ha manifestat Díez.

Urbanisme i parcel·la de l’antiga nau de Reebok

Quant a l’Àrea d’Urbanisme, s’han atorgat huit llicències d’obra, entre elles la relativa a la reparcel·lació de l’Àrea de Repartiment 28 del Pla General, que correspon a la parcel·la de l’antiga nau de Reebok per a la construcció d’un supermercat amb aparcament per part de Mercadona i torres d’habitatges. Així doncs, ha afirmat Díez, la mercantil valenciana ja compta “amb totes les eines urbanístiques”, amb la seua llicència d’obra, i que a finals de 2023 o principis de 2024 puga estar finalitzada la superfície comercial.

Servei d’autobús interurbà i subministrament de fanals

D’altra banda, s’ha procedit a autoritzar la Conselleria Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a la prestació del nou servei d’autobús interurbà Elx Rodalia en el tram que connecta Elx amb Torrellano, dos nuclis actualment connectats amb les línies 1A i 1B. El Consistori ha donat el vistiplau al fet que aquesta línia de Conselleria, que connectarà amb localitats pròximes mitjançant una nova concessió i que complementarà les esmentades, preste el seu servei en tram urbà.

També ha eixit a licitació el subministrament de 35 columnes de fibra de vidre per a reposar fanals en mal estat i 4,500 lluminàries per a reposar aquelles que estiguen foses o en mal estat per 100.000 euros a entregar en tres mesos. “Les mercantils que oferisquen més unitats de columnes com de lluminàries obtindran més punts”, ha recordat Díez.

Finalment, el portaveu ha informat que la quarta empresa classificada per a executar les obres del Centre Social Sant Antoni-Travalon ha desistit el contracte, per la qual cosa es procedirà a nomenar el cinqué, Construccions Porticada, per a contractar el seu interés per a edificar un projecte cofinançat amb fons EDUSI. En el cas que aquesta mercantil rebutge l’adjudicació, aquesta es declararà deserta i haurà de licitar-se de nou amb revisió de preus. “Sens dubte es tracta d’una qüestió de pressupost en el context en el qual ens trobem i d’ajustos de l’obra”, ha conclòs el regidor.