L’alcalde firma amb la ministra d’Agenda Urbana el conveni per a la regeneració del barri de Porfiri Pasqual

L’alcalde firma amb la ministra d’Agenda Urbana el conveni per a la regeneració del barri de Porfiri Pasqual

Carlos González anuncia que en el pròxim consell de Pimesa s’adjudicarà la redacció del projecte, que compta amb Incosa com l’oferta millor classificada, ja que ha obtingut la major puntuació, entre les quatre rebudes


L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha firmat a València amb la ministra d’Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el conveni per a la regeneració del barri de Porfiri Pasqual. Una actuació que suposa una inversió de 13 milions, deu els quals provenen de Fons Europeus Next Generation i possibilitaran la rehabilitació de 18 edificis, així com la regeneració urbana d’aquest emblemàtic barri de Carrús.

“Aquest matí hem firmat amb la ministra d’Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el conveni per a finançar les obres de rehabilitació de Porfiri Pasqual, una actuació que suposa actuar sobre 308 habitatges i que representa resoldre els problemes estructurals, millorar l’eficiència i, per descomptat, possibilitar la instal·lació d’ascensors en els 18 edificis per a fer-los accessibles”.

El regidor ha anunciat que PIMESA té previst adjudicar en el seu pròxim consell la redacció i direcció d’obra d’aquest ambiciós projecte de regeneració urbana, una vegada que ja s’ha efectuat la classificació d’ofertes.

“Continuem avançant en la regeneració de Porfiri Pasqual, una actuació a la qual concedim extraordinària importància per allò que representa des del punt de vista de millora de les condicions de vida dels veïns i les veïnes i, per descomptat, sobre la regeneració urbana d’aquesta zona de Carrus”, ha conclòs González.

En aquest sentit, el Consell d’Administració de PIMESA va acordar el passat 31 de gener aprovar la classificació final de les ofertes per a l’adjudicació de la prestació de serveis d’assistència tècnica i redacció dels projectes, direcció de les obres i coordinació de seguretat i salut en la fase d’execució de les obres de rehabilitació dels 18 edificis de l’Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) denominat ‘Barri Porfiri Pasqual’.

La presentada per l’empresa Investigació i Control de Qualitat Sau (INCOSA) ha sigut l’oferta més avantatjosa entre les quatre rebudes, ja que ha obtingut la major puntuació en la classificació final. La seua proposta per a executar els serveis d’assistència tècnica objecte de licitació ascendeix a 241.850 euros, sense incloure IVA, la qual cosa suposa una baixa del 28,10% sobre el pressupost base de licitació.

PIMESA informa que en un mes estarà l’estudi previ i en un mes i mig els projectes bàsic i d’execució de la rehabilitació.

INCOSA és una empresa d’enginyeria i consultoria amb una àmplia i diversa carta de serveis en els sectors de l’edificació, infraestructures, energia i indústria i una experiència de més de 35 anys, que compta amb equips multidisciplinaris altament especialitzats de les diferents branques de l’enginyeria i l’arquitectura, així com amb els més moderns i innovadors mitjans tecnològics i equips de producció per a aportar valor en els processos edificatoris.

És l’entitat matriu del Grup INC GROUP i proporciona una àmplia gamma de serveis d’enginyeria, consultoria, control de qualitat, anàlisi i gestió de projectes. És membre de diferents organitzacions internacionals de prestigi; entre les quals s’inclouen EFCA, FIDIC i FEPAC. A més, compta amb la certificació ISO 9001, 14001, 166002, i OSHAS 18001 així com amb el model d’excel·lència EFQM.

Està previst que el Consell en la seua pròxima reunió adjudique els serveis d’assistència tècnica licitats i aquesta adjudicació està subjecta a recurs especial en matèria de contractació.

Cal recordar que Elx és un dels 23 ajuntaments de la Comunitat que es beneficiaran dels 142 milions d’euros que es destinaran per a la rehabilitació de barris vulnerables amb l’objectiu de tractar de revertir les desigualtats en matèria d’habitatge.