L’acalde, Carlos González, i el regidor de Turisme, Carles Molina, assisteixen a la posada de llarg d’aquests guardons que s’entregaran el pròxim 27 de febrer a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA)
Elx brilla en la Guia Repsol. ‘La Finca’ de Susi Díaz és un dels restaurants guanyadors dels premis Sols Sostenibles #AlimentosdEspaña 2023 al costat de ‘Culler de Pau’ (3 Sols Guia Repsol) del cuiner gallec Javier Olleros; ‘‘Molino de Alcuneza’ (1 Sol Guia Repsol) de Samuel Moreno; i ‘Finca Alfoliz’ de Xanty Elías. Així s’ha anunciat aquest dilluns durant la presentació d’aquests guardons que s’entregaran el pròxim 27 de febrer a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).
L’esdeveniment, organitzat per Guia Repsol de la mà del Departament de Turisme, Comerç i Consum del Govern Basc, ha reunit una trentena de persones al restaurant La Finca de Susi Díaz, entre les quals es trobaven l’alcalde, Carlos González; el regidor de Turisme, Carles Molina; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director General de la Indústria Alimentària, José Miguel Herrero; la directora de Guia Repsol, María Ritter; la cap d’Àrea de la Subdirecció General de Promoció Alimentària del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Mercedes Gilgado; el conseller Tècnic de la Direcció General de la Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Juan García Butragueño; a més de cuiners de tota la geografia espanyola, proveïdors, patrocinadors, i mitjans de comunicació.
El regidor il·licità ha mostrat la seua satisfacció que Elx siga l’amfitriona de la presentació d’aquest premi i ha destacat que aconseguir una economia circular és missió de tots i de totes. Per a González “aquest reconeixement significa compromís amb la sostenibilitat d’un sector que es caracteritza per la seua capacitat d’adaptació a les tendències i per tindre una immensa capacitat innovadora”.
“La restauració, a més de fer allò fonamental que és desviure’s pels seus clients, està totalment implicada en la lluita contra el canvi climàtic. I això últim és descarbonitzar les nostres ciutats i la nostra economia, una cosa absolutament prioritària a la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcalde, que ha felicitat l’amfitriona Susi Díaz, per ser un exemple del sector pel seu afany d’esforç per millorar i innovar, per sorprendre i agradar”.
Per part seua, Colomer ha donat l’enhorabona a Díaz, per representar enormes valors d’esforç i sacrifici, a més d’aportar un carisma especial i una tremenda unanimitat”.
“Repsol ha volgut visibilitzar projectes en els quals destaca la voluntat de desenvolupar-se sent responsables amb el medi ambient”. Així ho ha afirmat la directora de Guia Repsol, María Ritter, que ha assegurat que “és impressionant la quantitat de restaurants que ens demanen que els ajudem a ser més eficients energèticament i a fomentar la mobilitat elèctrica entre els seus clients, que confia en l’experiència d’aquesta companyia perquè sap que té un ferm compromís amb la sostenibilitat”.
El Sol Sostenible #AlimentosdEspaña Guia Repsol valora no sols l’ús de productes de proximitat i garantia d’origen, sinó també l’aprofitament alimentari, les accions ecològiques o el reciclatge i la reutilització, pràctiques que afortunadament s’estan normalitzant en el sector.