L’edil Esther Díez recorda que l’espai és gestionat per l’Associació de Veïns del Barri del Raval gràcies al conveni firmat amb l’Ajuntament, i que el resultat de les obres donarà lloc a 71 microparcel·les en 15.800 metres quadrats en total
La Regidoria de Medi Ambient invertirà 249.277 euros en l’ampliació de l’Hort Urbà de Felip i posarà a la disposició dels veïns 6.200 metres quadrats més de terreny per al cultiu ecològic d’hortalisses, la qual cosa suposarà sumar 34 microparcel·les a les 37 ja existents i que aquestes últimes ocuparan 9.600 metres quadrats.
L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, acompanyada per la coordinadora de l’hort urbà, Presen Guerrero, ha informat al mateix espai públic, on s’instal·larà un pavelló i un hivernacle de 55 i 50 metres quadrats, respectivament, 16 composteres i cinc taules de cultiu adaptades, que ara arranquen els tràmits de contractació, les obres tindran un termini d’execució d’uns quatre mesos i que començaran, previsiblement, a finals de 2023.
El resultat de l’ampliació donarà lloc a 15.800 metres i quadrats i 71 microparcel·les en total. Una vegada conclosa la futura tercera fase, l’Hort de Felip comptarà amb 28.900 metres quadrats de terreny cultivable en 119 microparcel·les.
Una vegada conclosa la futura tercera fase, l’Hort de Felip comptarà amb 119 microparcel·les en 28.900 metres quadrats de terreny cultivable, d’una iniciativa que s’estendrà a altres llocs del nucli urbà com ara Travalon o Carrús
La responsable de Medi Ambient, que ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment que ha tingut entre el veïnatge la primera fase de l’Hort des que es va habilitar en 2021, ha destacat que gràcies a això s’ha recuperat l’ús agrícola del Palmerar Històric. “Els micropropietaris d’aquestes microparcel·les efectuen un cultiu ecològic en cadascuna”, ha assenyalat Díez, que ha destacat “el poder de socialització a través de la gestió desenvolupada per l’Associació de Veïns del Barri del Raval, que ha permés convertir l’Hort de Felip en un referent en la dinàmica associativa del Raval i del conjunt d’Elx, perquè participen persones de tot el terme municipal”.
Díez ha recalcat que, per l’alta demanda entre la ciutadania d’aquesta mena de microparcel·les per al cultiu d’hortalisses amb reg per degoteig, s’augmentarà la xifra amb la finaltiat que “els col·lectius i les entitats socials puguen gaudir de la pràctica de l’agricultura ecològica i fer ús de l’hort urbà mitjançant el conveni marc que el Consistori va adoptar amb l’Associació de Veïns del Barri del Raval”. La mateixa entitat, ha indicat, serà l’encarregada d’explicar, arribat el moment, els termes d’adjudicació de les 34 noves microparcel·les.
Estendre la iniciativa a Travalon i Carrús
L’Hort Urbà de Travalon, que arribarà a més dos-centes microparcel·les i serà “el més gran del nostre terme municipal”, ha assenyalat Díez, es troba en la seua etapa final d’adjudicació. A més, tal com ha avançat, en aquests moments la Regidoria es troba remenant diferents opcions per a estendre la iniciativa a Carrús. “Amb això, entre l’Ajuntament i les entitats veïnals revitalitzem el Palmerar, el dotarem de vida i recuperarem els seus usos agrícoles, alhora que fomentem les pràctiques ecològiques i les polítiques verdes emmarcades en l’estratègia Elx2023”, ha manifestat l’edil.