L’obra audiovisual, produïda per l’Associació Cultural El Pirulí amb la col·laboració del Centre Integra-T d’Elx, es va exhibir a l’Aula Cultural de la Fundació Mediterráneo
La presentació del curtmetratge La que sale per la tele es va exhibir a l’Aula Cultural de la Fundació Mediterráneo i va produir aplaudiments i un gran èxit de públic. Produït per l’Associació Cultural El Pirulí en col·laboració amb el Centre Integra-T d’Elx, a l’estrena van assistir el regidor de Polítiques Inclusives, Mariano Valera, l’edil de Cultura, Marga Antón, la presidenta d’Integra-T, Mari Carmen Muñoz, actors de la pel·lícula i membres de la Corporació Municipal, entre altres.
Tal com va explicar Valera, el curt que té una duració de 23 minuts, va tindre el seu origen en el taller de teatre que es realitza al Centre Integra-T, on es va decidir sumar aquesta activitat dins de l’obra audiovisual. “És un projecte intergeneracional en el qual s’ha volgut mostrar en clau d’humor una cosa tan important com és la inclusió”, va afegir el responsable municipal, que va assenyalar que la meta de la iniciativa és transmetre la importància de la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional en tots els àmbits de la societat.
A més, en la sessió de l’Aula Cultural es va projectar un vídeo en el qual tots els participants expressaven les seues opinions sobre la seua experiència dins de La que sale por la tele.
L’edil de l’àrea, Mariano Valera, va destacar de la iniciativa que “és un projecte intergeneracional en el qual s’ha volgut mostrar en clau d’humor una cosa tan important com és la inclusió”
L’edil va tancar la seua intervenció i va agrair el treball dels actors, del cos tècnic, de la direcció i, sobretot, la realització del projecte. “La societat ha de treballar per desenvolupar la inclusió en el seu conjunt, perquè des de les nostres diferències hem de lluitar per la igualtat”, va reiterar Valera.
El Pirulí és una associació cultural sense ànim de lucre la finalitat de la qual és realitzar i promoure projectes relacionats amb la cinematografia, tant de ficció, com en aquest cas, com de documentals relacionats amb el patrimoni cultural i històric d’Elx. D’altra banda, Intrega-T porta treballant des de 2003 a la localitat en benefici de les persones amb diversitat funcional i les seues famílies amb l’objectiu de donar-los suport, orientar-los i crear els recursos necessaris per a donar resposta a les seues necessitats i millorar la seua integració.