La Conselleria, a petició de Comerç, trasllada l’obertura comercial del Diumenge d’Al·leluies al dilluns 10 d’abril

La Conselleria, a petició de Comerç, trasllada l’obertura comercial del Diumenge d’Al·leluies al dilluns 10 d’abril

L’edil Felip Sànchez informa que, per acord de la Junta de Govern Local, també serà festiu d’obertura lliure el dilluns 17 d’abril a canvi del 2 de juliol


La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha atés la sol·licitud de la Regidoria de Comerç per a declarar festiu habilitat per a la pràctica comercial el dia 10 d’abril, en substitució del dia 9 (Diumenge d’Al·leluies), que estava habilitat en el calendari anual de festius d’obertura lliure.

Per tant, tal com ha explicat el regidor de Comerç, Felip Sànchez “amb aquests canvis es facilita que els treballadors i les treballadores dels comerços puguen assistir a una de les celebracions més icòniques de la Setmana Santa il·licitana, com és el Diumenge d’Al·leluies, que havia sigut declarat festiu d’obertura lliure per la Conselleria”.

A més, la Junta de Govern Local, a petició de la Regidoria de Comerç i prèvia consulta a les principals entitats del sector i al Consell de Desenvolupament Comercial, davant la petició presentada per diverses cadenes comercials va aprovar que el dia 17 d’abril, festiu local, també s’habilitara per a la pràctica comercial. Per a evitar superar els festius mínims anuals obligatoris, Comerç va proposar en aquell mateix acord que el dia 2 de juliol de 2023 (diumenge de rebaixes d’estiu) deixara de ser festiu d’obertura lliure.

“La Conselleria estableix que ha d’haver-hi un mínim de 10 festius obligatòriament d’obertura lliure a l’any per a afavorir el comerç i la voluntat de la Regidoria és no sobrepassar aquest mínim per a no trastocar el dret a la conciliació laboral i familiar dels treballadors i les treballadores”, ha manifestat Sánchez.

D’aquesta manera, el calendari de Festius habilitats per a la pràctica comercial a Elx per a 2023 queda de la següent manera:

8 de gener de 2023 – Diumenge. Rebaixes d’hivern.

7 d’abril de 2023 – Divendres Sant. Major afluència turística.

10 d’abril de 2023 — Primer dilluns de Mona (en substitució del “Diumenge d’Al·leluies”)

17 d’abril de 2023–Festiu local. Segon dilluns de mona (en substitució del 2 de juliol)

30 d’abril de 2023 – Diumenge. Coincidència de dos festius.

24 de juny de 2023 –Dissabte. Sant Joan. Coincidència de dos festius.

8 d’octubre de 2023 –Diumenge. Coincidència de dos festius.

26 de novembre de 2023 –Diumenge. Campanya de Nadal.

8 de desembre de 2023- Divendres. Dia de la Immaculada Concepció.

24 de desembre de 2023–Diumenge. Campanya de Nadal i coincidència de dos festius.

31 de desembre de 2023-Diumenge. Campanya de Reis i coincidència de dos festius.