La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta reconeix el treball de l’Ajuntament en la formació de ciclistes a Elx

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta reconeix el treball de l’Ajuntament en la formació de ciclistes a Elx

Esther Díez: “És un honor haver sigut finalistes dels premis Bikefriendly en el marc de la III Trobada de la Bicicleta Urbana a Sevilla perquè reconeixen la important labor que realitzem per a formar i informar la ciutadania sobre l’ús de la bicicleta”


La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta ha reconegut la labor realitzada per l’Ajuntament d’Elx en formació ciclista durant la III Trobada de la Bicicleta Urbana, celebrada a Sevilla els dies 1, 2 i 3 de març. En el marc d’aquest esdeveniment, el consistori ha resultat finalista en els premis Bikefriendly per les activitats de formació ciclista que es realitzen des de la Regidoria de Mobilitat.

L’edil de l’àrea, Esther Díez, que va assistir a l’esdeveniment al costat de Julio Fernández, coordinador de l’Escola d’Educació Viària ‘Pedro Tenza’, ha assenyalat que “és un honor haver resultat finalistes en aquests premis que reconeixen la important labor que es realitza des de l’àrea de mobilitat urbana per a formar i informar la ciutadania sobre l’ús de la bicicleta, una forma de transport neta per la qual estem apostant decididament des de la Regidoria pel seu poder transformador, tant en l’àmbit ambiental, com en el de la salut”.

“Entre les diferents activitats formatives que realitza al llarg de l’any l’Escola d’Educació Viària Pedro Tenza, destaquen Diumenge en família, Bici sense edat (dirigit a majors), activitats extraescolars i cursos per al professorat. Sense oblidar Biciescola, un programa formatiu en matèria de trànsit i seguretat viària que permet ensenyar la joventut il·licitana a utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport”, ha indicat Díez.

La regidora també ha manifestat que “potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu és vital per a fer front a l’emergència climàtica. Per això, a més, de les activitats de foment i formació, és prioritari dotar la ciutat d’infraestructures segures, (com els més de 10km de carril bici) i de serveis per a facilitar aquesta forma de transport, com Bicielx, que de fet ha augmentat els seus usuaris i usuàries en un 29%”.

III Trobada de la Bicicleta Urbana i premis Bikefriendly

La III Trobada de la Bicicleta Urbana i premis Bikefriendly s’ha celebrat a Sevilla els dies 1, 2 i 3 de març.

La jornada, ha reunit un gran nombre d’ajuntaments i diputacions d’Espanya i en aquesta s’ha abordat el tema de les connexions ciclistes interurbanes i metropolitanes, un dels grans reptes per a aconseguir que els desplaçaments amb bici entre municipis siguen segurs, còmodes i ràpids.

En el marc d’aquest esdeveniment, també es va produir l’entrega dels Premis Bikefriendly, que reconeixen els esforços de les administracions públiques entorn de set categories, amb els següents finalistes: lideratge i compromís institucional (Aj. Valladolid, Aj. Barcelona i Diputació Pontevedra); infraestructura ciclista d’àmbit urbà (Aj. Logronyo, Aj. Múrcia, Aj. Mataró i Aj. Sant Just Desvern); infraestructura ciclista d’àmbit interurbà (Diputació Pontevedra, Aj. Sant Joan Despí i Aj. Sant Cugat); infraestructura d’aparcament (Aj. Santa Perpètua de Mogoda i Aj. de Vitòria-Gasteiz); educació i promoció (Aj. Elx, Aj. Vitòria-Gasteiz, Aj. Múrcia i Aj. Villagarcía de Arosa); innovació (Aj. Madrid, Aj. Sevilla i Diputació Foral Guipúscoa) i acceleració (Aj. Sant Cugat del Vallès, Aj. la Corunya i Aj. Valladolid).