L’Ajuntament ret homenatge a les víctimes de la pandèmia en un emotiu acte en el nou jardí al costat del Cementeri Vell

L’Ajuntament ret homenatge a les víctimes de la pandèmia en un emotiu acte en el nou jardí al costat del Cementeri Vell

Descobert un monòlit amb una placa i enterrada una càpsula del temps amb elements simbòlics de la pandèmia al Jardí de les Víctimes de la COVID-19 on dos dels afectats, Fran Caballero i Diego Miñano, han oferit el seu testimoniatge


L’Ajuntament d’Elx ha retut homenatge a les víctimes de la pandèmia amb el descobriment d’un monòlit i una placa commemorativa al jardí Homenatge a les víctimes de la COVID-19 en el tercer aniversari del decret de l’Estat d’Alarma. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Elx, Carlos González, dels membres de l’equip de govern i dels portaveus de la corporació municipal.

González, ha assenyalat que “hem volgut retre un homenatge a les 300 víctimes i als milers de malalts d’Elx en el marc del tercer aniversari de la declaració de l’estat d’alarma, i que malgrat l’impacte humà, social i econòmic que ha tingut a la nostra ciutat hem superat junts amb fortalesa i resiliència”.

En l’acte, a més, s’ha enterrat una càpsula del temps amb diversos elements simbòlics que han entregat diferents representants d’organitzacions civils i militars.

Inma Lara, coordinadora del moviment de màscares, ha introduït a la càpsula una d’aquestes; mentre que Carlos Gregorio, director de l’Hospital General Universitari, i Rafael Carrasco, director de l’Hospital Universitari del Vinalopó han entregat una botella d’hidrogel en qualitat de representants del personal sanitari.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha assenyalat que “hui ens recordem en el marc del tercer aniversari de la declaració de l’estat d’alarma dels 300 morts a Elx per una pandèmia que hem superat junts amb fortalesa i resiliència”

César Zaragoza, Comisario Principal de la Policía Local, Pedro Montore, Comisario Policía Nacional, y el Teniente Comandante de la Guardia Civil del Puesto Principal de Santa Pola, Jorge Oliver Marcos, han depositado unos guantes en representación de las autoridades policiales.

Por su parte, Mari Carmen Hurtado, directora del CEIP Els Garrofers, y Asun Tormo, directora del IES La Hoya, encarnando al estamento educativo han entregado un termómetro.

Mariola Galiana, concejala de Sanidad ha depositado en representación del Ayuntamiento un USB con los testimonios de la pandemia; y María Teresa Bolívar, presidenta de la Asociación de Informadores de Elche, y Pablo Serrano, presidente Asociación de Periodistas de Elche han entregado otro pendrive con recortes de la prensa del martes 14 de marzo de 2023.

Después de introducir la cápsula del tiempo en un nicho situado junto al monolito conmemorativo, el acto ha continuado con el testimonio de dos de los supervivientes: Fran Caballero, quien perdió a su pareja en la pandemia, y Diego Miñano, superviviente de la enfermedad.

Caballero ha querido resaltar “el recuerdo imborrable que dejó mi pareja, Ainhoa Peñarrubia, en toda la familia cofrade ilicitana“, mientras que Miñano ha destacado que “ el Ayuntamiento nos da una gran oportunidad con este monumento y este jardín de que todos los afectados tengamos visibilidad, y también de poder recordar a la gente que ya no está”.

A continuación, se ha descubierto el monolito conmemorativo con una placa en la que reza la siguiente inscripción “Elx en record a les víctimes i als afectats per la pandèmia de la Covid-19 i en agraïment a les persones que han oferit el seu treball i la seua solidaritat en benefiici de tots els il·licitans i les il·licitanes”.

El acto ha finalizado con un aplauso en recuerdo a todas las víctimas de la pandemia y con la interpretación del Ave María de Schubert a cargo del violinista Álvaro Casanova.