Les obres de la casa de l’Hort dels Pontos avancen a bon ritme i es preveu que finalitzen al juny

Les obres de la casa de l’Hort dels Pontos avancen a bon ritme i es preveu que finalitzen al juny

L’alcalde, Carlos González, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, visita els treballs i assegura que la rehabilitació d’aquest habitatge suposarà la recuperació d’un edifici històric i un element d’atracció turística


Les obres de la casa de l’Hort dels Pontos avancen a bon ritme. Així ho han pogut comprovar l’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, en la seua visita als treballs que s’estan duent a terme en aquest emblemàtic lloc. El regidor il·licità s’ha mostrat satisfet i ha afirmat que es compleixen els terminis d’aquesta actuació que es preveu que finalitze al juny d’enguany. Tal com ha manifestat González, “d’aquesta manera, disposarem de la casa d’hort tradicional més antiga de la ciutat, totalment rehabilitada, amb la finalitat d’obrir-la al públic i de convertir-la en un centre d’experiències vinculat al Palmerar”.

González ha puntualitzat que “en total es reformaran uns 500 metres quadrats que serviran per a posar en valor aquest magnífic hort que es troba dins de la ruta del Palmerar, que té una finalitat turística, i sobretot serà una experiència per als il·licitans i visitants perquè es podrà recrear com es vivia a principis del segle XX”.

L’alcalde ha recordat que es tracta d’un projecte emmarcat en l’estratègia DUSI amb un valor total de 680.000 euros i un termini d’execució de 12 mesos. Segons ha explicat “consisteix en la rehabilitació d’un element amb un gran atractiu patrimonial com és una casa dins d’un hort de palmeres que sempre ha tingut una finalitat estrictament agrícola”.

 

González destaca que “es reformaran uns 500 metres quadrats que posaran en valor aquest magnífic hort i serviran per a recrear com es vivia a principis del segle XX”

En aquest sentit, el responsable de l’Equip de Govern ha assenyalat que es recupera l’habitatge tradicional, el magatzem agrícola, el sistema de regadiu i l’alineació de palmeres, a més dels murs i les tancaments exteriors.

“Segons han explicat els arquitectes encarregats de la rehabilitació d’aquest edifici, que data aproximadament de principis de 1900, els usos d’aquest habitatge eren merament agrícoles a diferència d’altres que eren més residencials i ací radica un dels seus principals atractius”, ha puntualitzat González.

Quant a la gestió d’aquest immoble, una vegada estiga rehabilitat, estarà vinculada al turisme d’Elx. Aquesta actuació permetrà mantindre tota l’estructura tradicional i conservar les palmeres amb les adaptacions necessàries per a complir la normativa vigent.