L’alcalde anima els agricultors del Camp d’Elx a sol·licitar les ajudes de 500 euros per a pal·liar l’augment de costos agrícoles

L’alcalde anima els agricultors del Camp d’Elx a sol·licitar les ajudes de 500 euros per a pal·liar l’augment de costos agrícoles

Carlos González recorda que el termini està obert fins al pròxim dia 5 de maig i que la tramitació es pot realitzar a les OMAC, a les associacions agràries i en sede.elche.es


L’alcalde, Carlos González, anima els agricultors del Camp d’Elx a sol·licitar les ajudes de 500 euros aprovades per la Junta Local de Govern i destinades a pal·liar els increments de costos provocats per la inflació com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna. González ha recordat que el termini està obert fins el pròxim dia 5 de maig i que la tramitació es pot realitzar a les OMAC, a les associacions agràries i en sede.elche.es.

L’alcalde ha destacat que “es tracta d’una tramitació simplificada i senzilla que va possibilitar que es puguen concedir un total de 2.000 ajudes directes per un valor total d’un milió d’euros, que ja està contemplat en el vigent pressupost municipal”.

A més, ha recordat que amb aquesta iniciativa l’Ajuntament pretén ajudar els agricultors titulars de xicotetes explotacions a fer front a la pujada de costos que s’ha produït en els últims mesos i que ha encarit el preu mitjà de tots els productes agrícoles, així com el dels productes agrícoles clau per a poder cultivar la terra. Segons ha puntualitzat González aquestes ajudes són producte d’un acord amb els principals actors del sector, inclosos els sindicats agraris.

“Es tracta d’una línia de caràcter extraordinari” i ha matisat que “si fora necessari s’ampliaria la dotació inicial a aquest sector estratègic a la nostra ciutat que amb gran esforç, aconsegueix obtindre els millors productes del nostre camp”, ha recordat el responsable de l’Equip de Govern.

Quant als beneficiaris, poden optar a aquestes subvencions aquells agricultors que justifiquen l’adquisició de productes dirigits a les seues activitats, com ara abonaments, insecticides, llavors, pagament d’aigua i combustible, costos energètics o compra de maquinària.