Una empresa d’assessorament a pimes i dos dedicades a la confecció de productes tèxtils sostenibles, premis a la iniciativa emprenedora del primer trimestre de 2023

Una empresa d’assessorament a pimes i dos dedicades a la confecció de productes tèxtils sostenibles, premis a la iniciativa emprenedora del primer trimestre de 2023

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, felicita els guardonats i destaca que aquesta acció busca reconéixer projectes que són exemple d’innovació gestió, treball i sacrifici


Els Premis Iniciativa Emprenedora del mes de la Regidoria de Promoció Econòmica ja tenen guanyadors corresponents al primer trimestre de 2023. El regidor de l’àrea, Carles Molina, ha presentat els projectes que corresponen als mesos de gener, febrer i març.

Laura Rincón ha sigut la guanyadora del mes de gener amb el seu treball Avala Projectes que ofereix assessorament tècnic de gestió d’entitats socials i pimes per a la posada en funcionament dels seus projectes de manera eficient, a través de la comunicació i la millora de processos. El jurat ha valorat, fonamentalment, que fomenta la cooperació entre empreses i la seua eficiència i que, a més, aplica la responsabilitat social.

El premi al mes de febrer l’ha rebut Israel Ferrer per Kai Clotes, una empresa basada en el disseny, confecció distribució i venda de jaquetes a partir de tèxtils reciclats de veles nàutiques i surf d’estel. El jurat ha valorat la seua innovació, la seua escalabilitat per la possibilitat de multitud d’aplicacions possibles i la seua sostenibilitat, ja que és un clar exemple d’economia circular.

I, finalment, Neus Flores ha aconseguit ser la distingida del mes de març amb Upcicling Flores, una empresa dedicada al disseny i la confecció de productes tèxtils sostenibles mitjançant processos de reciclatge creatiu, així com formació per a la conscienciació i sensibilització cap a la sostenibilitat. En aquesta ocasió, el jurat ha valorat la seua contribució a cura del medi ambient i, a més, la influència positiva en l’educació dels més joves.

El regidor ha felicitat els guardonats per la seua il·lusió, dedicació i esforç realitzat. Així mateix, ha destacat que “aquests projectes representen el panorama empresarial local amb persones valentes que estan disposades a crear empreses i ocupació a través de les seues iniciatives i es posen al capdavant de negocis que estem segurs que seran un èxit i que són exemple d’innovació gestió, treball i sacrifici”.

El regidor ha recordat que el programa Premis Iniciativa Emprenedora continua obert per a la resta de l’any 2023. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica també es dona a suport a les empreses amb altres programes i serveis, entre els quals s’inclouen ajuda amb el finançament a través de microcrèdits, subvencions Elx Empra i Elx Emprén, formació al centre de desenvolupament empresarial, programa Impulsa’t, suport en el programa Kit digital i assessorament integral amb tutorització específica.

El programa Premis Iniciativa Emprenedora de la Regidoria de Promoció Econòmica busca reconéixer a les millors empreses de nova creació il·licitanes i secundar-les amb una ajuda directa de 1.000 euros que ha de destinar-se al projecte i múltiples avantatges com ara descomptes del 50% als vivers empresarials de la Cambra de Comerç i del CEEI Elx, un bàner de publicitat gratuïta en la web d’AESEC amb aproximadament 10.000 impactes publicitaris, exempció de les quotes de JOVEMPA durant dotze mesos o formació i assessorament del Parc Científic de la UMHE.