L’alumnat i el professorat de cicle formatiu de grau mitjà d’FP de carrosseria ha visitat l’Hospital General Universitari d’Elx amb l’objectiu de donar 10 parells de crosses personalitzades amb motius infantils per als més xicotets
La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx, ha col·laborat un any més amb el col·legi Salesianos i amb Hospital General Universitari, per a impulsar, a través d’una subvenció de 3.000 euros, el projecte ‘Smiling’. Una iniciativa solidària, posada en marxa per mig centenar d’estudiants del grau mitjà d’FP de carrosseria d’aquest centre educatiu, que consisteix a personalitzar elements ortopèdics infantils amb la intenció d’arrancar un somriure i millorar el benestar emocional de joves sense recursos, malalts o amb minusvalidesa.
L’alumnat i professorat d’FP del centre, ha visitat l’hospital amb l’objectiu de donar 10 parells de crosses personalitzades amb motius infantils per als més xicotets. La recepció s’ha dut a terme en el Servei de Rehabilitació, al capdavant del qual està la doctora Camila Maciá i a aquesta ha assistit la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana.
La regidora ha agraït a l’alumnat i al professorat la posada en marxa d’aquesta iniciativa solidària que forma part del projecte “Smiling” amb el qual es pretén que els estudiants apliquen els seus coneixements d’innovació a l’àmbit sanitari i alhora que contribuïsquen a fer somriure els menors
La regidora, que ha agraït la implicació i la labor del professorat i l’alumnat, ha destacat que “amb aquest projecte pretenem que els alumnes apliquen els seus coneixements d’innovació a l’àmbit sanitari i alhora que contribuïsquen a fer somriure els més xicotets que necessiten aquests elements ortopèdics”
Projecte Smiling
Aquesta iniciativa solidària sorgeix des del departament de vehicles del cicle formatiu de grau mitjà d’FP de carrosseria, dins del projecte denominat “Smiling” en col·laboració de l’Ajuntament d’Elx i consisteix a decorar i personalitzar material ortopèdic infantil.
Més concretament, el professor, Pedro Sempere explica que “aquest projecte naix quan l’equip docent del cicle formatiu, mentre utilitzem la tècnica d’hidroimpressió, observem als nostres patis a xiquets i xiquetes amb diferents elements ortopèdics com ara crosses o fèrules. Així, ens plantegem al costat dels nostres alumnes de carrosseria, la possibilitat de personalitzar diferents elements per a fer-los molt més suportable aquesta situació i poder fer-los somriure, d’ací el nom del projecte, Smiling”
“D’aquesta manera l’alumnat adquireix continguts curriculars i és avaluat mitjançant aquesta mena d’instrument, per la qual cosa aprenen d’una manera eficient i motivadora, al mateix temps que adquireixen valors com ara l’empatia, la solidaritat i implicació com a agents actius de la societat”, ha declarat el docent, que ha assenyalat que “en definitiva, concentrem sobre un element ortopèdic infantil i de manera transversal diferents mòduls de 1r i 2n curs que han de desenvolupar de manera minuciosa i exigent per a aconseguir una gran faena d’embelliment i personalització que ens permeta aconseguir entre els xiquets i xiquetes molts “Smiling”. I així aconseguim els objectius dels nostres mòduls, mitjançant l’aplicació dels resultats a un producte final de gran impacte social”.
Tal com expliquen des del col·legi Salesianos, “els alumnes desitgen veure aquests elements al carrer i estan molt il·lusionats amb aquesta entrega”.
Per part seua, la doctora Maciá assegura que “des del servei de Rehabilitació, de l’Hospital General d’Elx, estem encantats de col·laborar en aquest projecte solidari. Vam tindre oportunitat de conéixer-lo l’any passat, quan ens el van presentar. Ja llavors vam facilitar diversos articles d’ortopèdia per a personalitzar i, fins i tot, alguns d’aquests s’estan usant actualment al nostre gimnàs”.
“En aquesta ocasió, des del nostre servei ens encarregarem de gestionar aquesta donació i distribuir aquestes crosses, a més d’entre els nostres pacients, entre els diferents serveis de l’Hospital d’Elx que les sol·liciten. Urgències per exemple ja ha manifestat el seu interés a comptar amb algun parell. D’aquesta manera prompte estaran en ús i compliran la seua comesa”, ha apuntat l’especialista.
“Finalment cal subratllar l’important rerefons social d’aquesta iniciativa. Normalment el material ortopèdic tendeix a ser neutre, discret, com si haguera d’amagar-se, i això pot reforçar la repercussió psicològica negativa generada per la limitació funcional que fa precisar el seu ús. El fet d’embellir-lo, tornar-lo divertit, sens dubte arrancarà un somriure als xiquets però també suposa un pas més en la normalització de la discapacitat”, ha indicat la doctora Maciá.