Torna la programació de l’Escorxador de maig a agost amb concerts, cinema i formació artística

Torna la programació de l’Escorxador de maig a agost amb concerts, cinema i formació artística

La regidora de Cultura, Marga Antón, i el director del centre cultural, José Luis Mas, presenten les activitats que arranquen el dissabte 6 de maig i finalitzen el 12 d’agost


Torna la programació de l’Escorxador de maig a agost amb concerts, projecció de pel·lícules i formació artística. Així ho ha donat a conéixer la regidora de Cultura, Marga Antón, al costat del director del centre cultural, José Luis Mas. La programació arrancarà el dissabte 6 de maig amb la presència de la il·licitana Sofia Asencio que, a través de la seua Companyia Societat Doctor Alonso posarà en escena l’espectacle Noche cañón i finalitzarà el pròxim 12 d’agost amb ‘L’Escorxador en Festes’ en el qual es podrà gaudir del concert de Joe Crepúsculo, Meneo i Ley DJ i al qual s’afegirà un artista que s’anunciarà el 7 de juny, dia en què es posen a la venda les entrades.

Segons ha assenyalat la regidora, enguany el ‘Cinema d’Estiu’ estarà marcat amb pel·lícules per a públic familiar com ara Buscando a Nemo, El viaje de Chihiro o Canta 2 i se celebrarà el 20 aniversari de la projecció de Kill Bill. Quant als concerts, ‘Nits d’estiu a la terrassa’ reunirà alguns grups musicals com ara Triángulo de amor bizarro, La Plazuela, Perro, Lagartija Nick o El Columpio Asesino en la seua gira de comiat. En aquest sentit, Antón ha destacat que “’Nits d’Estiu’ es configura com un dels contenidors culturals d’estiu més importants de la província d’Alacant, i s’espera que assistisca públic de localitats i comunitats pròximes com ara Múrcia, Albacete o València, propiciat per la qualitat dels concerts i els preus assequibles de les entrades, ja que costen 5 euros”.

Antón ha destacat que s’espera l’assistència de més de 10.000 persones, ja que se celebren a la Terrassa festivals clàssics com el MEED, Deploy Metall Fest o el Festival LGTBI+ Diversa.

La regidora també ha apuntat que “s’ha prestat especial atenció als artistes il·licitans, que protagonitzen el 40% de la programació. Destaquen les exposicions de la sala Lanart, que estan creades per artistes il·licitans, així com l’estrena de La vigilia del pincel de Teatro en Construcción o la companyia de dansa il·licitana ‘Cave Canem’ resident a l’Escorxador.”

Així mateix, dins de la programació destaca la formació artística els caps de setmana tant per a xiquets i xiquetes com per a adults amb els tallers de cinema, que aquesta edició homenatjarà figures com Luis García Berlanga o Orson Welles. A més, torna ‘Dansa per a Tots’, l’escola d’estiu per a xiquets i xiquetes de ‘Con mi papá con mi mamá’ o el taller ‘La persistència de la memòria’ a càrrec de Paco Macià.

La regidora destaca que “‘Nits d’Estiu’ es configura com un dels contenidors culturals d’estiu més importants de la província d’Alacant, i s’espera que assistisca públic de localitats pròximes com ara Múrcia, Albacete o València propiciat per la qualitat dels concerts i els preus assequibles de les entrades”

Per part seua, José Luis Mas ha manifestat que “sens dubte és una de les programacions culturals més ambicioses de la província d’Alacant amb grups que volem vindre a la nostra ciutat” i ha explicat que s’han combinat concerts amb discjòqueis per a donar una oferta integral els caps de setmana.

Resum programació de gener a abril

Com a resum de la programació de gener a abril, més de 4.000 persones han passat per les activitats de l’Escorxador amb aforament complet en el 90% dels espectacles i tallers formatius i d’estaca l’afluència de públic d’edats compreses entre 15 i 45 anys. “L’Escorxador continua apostant per una programació contemporània, de qualitat, amb preus accessibles i dirigida majoritàriament a un públic jove, la qual cosa ha configurat a l’Escorxador com a centre de referència de cultura contemporània a la província d’Alacant”, ha apuntat Antón, que ha indicat que com a mostra d’això, l’Escorxador forma part d’ ‘Impuls a la Dansa de Dansa València’ amb una residència artística del ballarí Bernat Maciá el mes de juliol, així com una altra residència artística del ‘Circuit bucles’ en els mesos d’agost i setembre.

Així mateix, l’Escorxador va ser present en ‘Missió inversa de dansa valència’ en el mes d’abril passat, on es va iniciar una línia de col·laboració amb alguns dels espais de cultura contemporània més rellevants de la ciutat de València i que beneficiarà tant les companyies il·licitanes com de la Comunitat Valenciana.