El programa Impuls a la Dansa expandirà el coneixement i reconeixement de la dansa a Elx

El programa Impuls a la Dansa expandirà el coneixement i reconeixement de la dansa a Elx

L’experiència de descentralització impulsada pel festival Dansa València es desenvoluparà a l’Escorxador entre els mesos de juliol, agost i setembre


El centre cultural l’Escorxador s’ha adherit enguany al programa Impuls a la Dansa, una iniciativa posada en marxa pel festival Dansa València per a fer costat als llenguatges del moviment durant tot l’any. El projecte, desenvolupat al costat del Circuit Cultural Valencià (CCV), té com a objectiu principal brindar oportunitats i recursos a ballarins i coreògrafs locals, així com promoure l’accés a la dansa per a tots els ciutadans.

Impuls a la Dansa consta de dos línies de treball marcades: la formació d’un col·lectiu de programadors i programadores d’espais escènics municipals i les estades i mediacions remunerades d’artistes i companyies valencianes. Al costat d’Elx, enguany també participen les localitats de Villena, Silla, el Puig de Santamaría, Aldaia, Aielo de Malferit, Borriana, Almassora i Dénia, a més de la Universitat Jaume I de Castelló.

El programa promou tres classes d’estades: tècniques, de creació i de mediació. Les companyies i creadors participants són seleccionats per convocatòria pública. En el cas d’Elx, la companyia DLG s’instal·larà a l’Escorxador per a desenvolupar el seu projecte de creació, investigació i assaig “Diàleg Consuetudinari”, que investiga les possibilitats i confluències entre les diferents tècniques de moviment, la seua captació i el seu solapament amb elements audiovisuals. La proposta comptarà amb la participació de Bernat Macià, Flavie Haour, Almudena Soullard, Guillem Sarrià i Miguel Molina.

La companyia DLG ha sigut seleccionada per a participar en una estada de creació i assaig

En les jornades disseminades al llarg de l’any, els programadors municipals visitaran dos centres de referència com ara Espai LaGranja de València i l’Escorxador d’Elx, a més de MIAU – Fanzara, entés com a projecte alternatiu de la província de Castelló. Així mateix, es coneixerà en profunditat el funcionament del mercat escènic balear, Fira B!.

La idea en aquestes sessions de formació és acostar a la realitat de la creació coreogràfica que es du a terme dins i fora del nostre territori i proporcionar coneixements.