Més de 3.000 efectius vetlaran per la seguretat en les festes d’Elx

Més de 3.000 efectius vetlaran per la seguretat en les festes d’Elx

Als més de 2.800 agents de les Forces i Cossos de Seguretat se sumen voluntaris de Protecció Civil, serveis preventius sanitaris i dotacions de bombers


El dispositiu especial de seguretat de les festes d’Elx comptarà amb més de 3.000 efectius. Este dispositiu comptarà amb més de 2.800 agents de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i membres de la Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica, a la qual se sumen un centenar de voluntaris de Protecció Civil, els serveis preventius sanitaris i les dotacions de bombers, que estaran presents en cadascun dels esdeveniments de les festes patronals.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Pablo Ruz, després de la reunió de la Junta de Seguretat i Emergències celebrada aquest migdia en la sala del Consell i en la qual han participat representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

També han estat presents la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i el subdelegat del govern a la província d’Alacant, Carlos Sánchez.

“Unes bones festes passen per tindre unes festes segures”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afirmat que aquest dispositiu de seguretat “incideix a donar seguretat a totes les celebracions festives de la nostra programació de festes, donar seguretat i control als menors i als joves que les viuen i també a les dones”. “La nostra ciutat es transforma per a viure les festes i amb este desplegament també pugem el nivell de seguretat perquè res ni ningú impedisca que celebrem unes bones festes”.

Segons l’alcalde, Pablo Ruz, “unes bones festes passar per unes festes segures” amb especial atenció als menors i les dones

A més, ha destacat les mesures de protecció de les dones amb els punts d’atenció, informació i erradicació de la violència contra les dones. Segons l’alcalde, “Elx és un lloc segur i es demostrarà en les festes patronals del 5 al 15 d’agost”.

En este aspecte també ha incidit la delegada del govern, que ha assegurat que els índexs de criminalitat a Elx “estan per davall de la mitjana de la província i la Comunitat Valenciana”. “Vull transmetre als il·licitans la sort que tenen de viure en una ciutat tan segura com esta”, ha apuntat Pilar Bernabé, que a més ha destacat el “compromís de continuar treballant en el reforç de la Policia Nacional a Elx”.