Detinguda una mare per deixar la seua filla de 4 anys sola a casa per a celebrar el seu aniversari

Detinguda una mare per deixar la seua filla de 4 anys sola a casa per a celebrar el seu aniversari

Els Agents són alertats per veïns quan la xiqueta demanava auxili des del balcó


El passat dia 5 d’agost sobre les 6.00 del matí, agents de la Brigada de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Policia Nacional i agents de la Brigada Nocturna de la Policia Local d’Elx van ser comissionats per a atendre una xiqueta de molt curta edat que demanava auxili des del balcó d’una tercera planta. Quan van arribar, les patrulles van observar una xiqueta cridant “ajuda per favor, estic sola, tinc por i la meua mamà no està a casa” pel que van pujar fins a la tercera planta per a poder atendre-la i van trobar la porta del domicili tancada amb clau des de fora, per la qual cosa la menor no podia deixar entrar els agents. Després de nombroses gestions, van poder localitzar primerament l’actual parella de la mare de la menor, que es va personar al domicili i va obrir la porta amb les seues claus.

Localitzen la mare de festa i aquesta reconeix que havia anat a celebrar l’aniversari amb la seua actual parella

Posteriorment, va tornar al domicili la mare de la xiqueta i va oferir arguments incoherents i contradient les manifestacions de la seua parella, fins que, finalment, ambdós adults van admetre que havien deixat la menor dormint al seu llit per a eixir a celebrar el seu aniversari i van deixar la xiqueta, de quatre anys, tancada a casa, sola i desemparada.

Alguns veïns van manifestar als agents que aquesta pràctica de deixar a la xiqueta sola era habitual i que no era la primera vegada que la xicoteta demanava ajuda des del balcó.

Per tot això, les dos unitats policials van procedir a la detenció de la mare de la menor, de 34 anys d’edat, per un presumpte delicte d’abandó temporal de menor. Respecte a la xiqueta, en una evident situació de desprotecció i, atés que ni la mare ni cap altra persona de la seua esfera familiar oferien garanties respecte a l’empara i protecció de la menor, la xicoteta va ser traslladada al Centre de Recepció i Acolliment de Menors a Alacant, dependent de la Conselleria de Benestar Social, on s’iniciarà l’expedient d’adopció de les oportunes mesures en benefici de la menor.