Detingut un jove de 18 anys amb un telèfon mòbil sostret el passat 30 de juliol

Detingut un jove de 18 anys amb un telèfon mòbil sostret el passat 30 de juliol

El fort desplegament policial habitual en aquestes festes i la col·laboració dels ciutadans, claus per a un ambient segur


La passada jornada festiva ha conclòs conforme les previsions i es va constatar la presència multitudinària de públic al Racó Fester situat al passeig de l’Estació, encara que inferior al dia d’ahir. En aquesta zona, s’han dut a terme nombroses intervencions, d’entre les quals destaquen 29 confiscacions de substàncies estupefaents i les seues corresponents propostes de sanció.

D’altra banda, a la Barraca Municipal, la xifra d’assistents ha sigut similar a la de dies arrere i no s’han registrat incidents de seguretat destacables. L’accés, el desallotjament gradual i el tancament del recinte s’ha dut a terme a les 4.30, de manera tranquil·la, gràcies, en certa manera, a la col·laboració del públic amb els serveis de seguretat, tant públics com privats emplaçats al lloc.

Aquesta passada jornada, el desplegament de la Policia Local ha sigut l’habitual per als esdeveniments que impliquen congregació multitudinària de persones i, per tant, amb el qual es treballa aquests dies de gaudi de les nostres festes patronals. Concretament, el dispositiu específic de seguretat ha estat conformat pels grups i unitats especialitzades en control de masses i intervencions de seguretat i ordre públic, denominades Equips Operatius de Seguretat (EOS), Grup de Suport a Operacions (GAO), Unitat Canina (UCAN K9), equip motorista LLOPS de la Brigada Nocturna de Seguretat, i la Unitat de Mitjans Aeris (UMAE). Aquesta última ha contribuït a donar cobertura aèria amb els seus drons; dispositiu específic que també compta amb el suport del servei ordinari.

Es detecta un increment de confiscacions de substàncies estupefaents, enfront del descens, en més de la meitat, de les xifres d’alcohol

L’objectiu perseguit és garantir el gaudi, en condicions de seguretat, de les persones que desitgen gaudir de les nostres festes il·licitanes i intentar previndre qualsevol incident que pose en risc aquesta seguretat.

Cal destacar que, sobre la 1.30 de la matinada, un dels Equips Operatius de Seguretat (EOS) va observar un jove que, en adonar-se de la presència dels Agents, va llançar un embolcall d’alumini que va resultar contindre una xicoteta quantitat d’haixix i en el transcurs de la intervenció es va comprovar que el jove, de 18 anys, portava un telèfon mòbil marca Apple, model Iphone 12, valorat en 790€ i que la sostracció d’aquest havia sigut denunciada a Alacant el passat 30 de juliol, per la qual cosa es va procedir a la seua detenció.

Finalment, cal destacar la reducció en més de la meitat, del nombre de persones detectades consumint alcohol en llocs no autoritzats i es van registrar 49 propostes de sanció per aquestes infraccions administratives en la jornada d’ahir.