La Policia Local realitzarà inspeccions dels punts de venda de pirotècnia fins al pròxim 13 d’agost

La Policia Local realitzarà inspeccions dels punts de venda de pirotècnia fins al pròxim 13 d’agost

Els agents comproven les autoritzacions administratives, els productes pirotècnics i el compliment de les mesures de seguretat que estableix la llei


La Policia Local d’Elx ha començat les inspeccions de seguretat dels punts de venda de pirotècnia en el municipi. Un dispositiu especial que es prolongarà fins al pròxim 13 d’agost degut a l’increment de l’ús de la pólvora durant aquests dies i que se centra en el control de la venda, emmagatzematge i transport del material pirotècnic.

Els agents comproven les autoritzacions administratives, els productes pirotècnics i el compliment de les mesures de seguretat que estableix la llei. Segons l’inspector de la Policia Local d’Elx, José Antonio Corrales, “pel tipus de producte que venen han de tindre unes mesures de seguretat molt específiques quant a la il·luminació, mètodes d’extinció, distància de prestatgeries, habilitació dels venedors, seguretat en el magatzem o el sistema d’alarmes”.

Enguany s’han habilitat 22 punts de venda en el municipi, dels quals 16 són fixos durant tot l’any i sis casetes

Unes mesures de seguretat recollides en el reglament d’explosius i de cartutxeria i artifici de pirotècnia “que tots els locals han de complir rigorosament”, ha subratllat l’inspector de la Policia Local, que ha afegit que al llarg de l’any també es realitzen inspeccions “per a comprovar les qüestions administratives, l’homologació de productes, que estiguen ben envasats i que compten amb instruccions en castellà, però ara en festes augmenta la quantitat de material emmagatzemat”.

Enguany s’han habilitat 22 punts de venda, dels quals sis s’han obert només de l’1 al 13 d’agost i la resta, 16, compten amb autorització durant tot l’any.