L’Ajuntament rebutja la restricció del trànsit i el sistema d’etiquetes en la nova Zona de Baixes Emissions

L’Ajuntament rebutja la restricció del trànsit i el sistema d’etiquetes en la nova Zona de Baixes Emissions

La Junta Local de Govern ha aprovat l’inici dels tràmits per a sotmetre a consulta el projecte d’ordenança de la Zona de Baixes Emissions


La Junta Local de Govern ha aprovat l’inici dels tràmits per a sotmetre a consulta pública el projecte d’ordenança de la Zona de Baixes Emissions a Elx, que, segons l’edil de Serveis Públics, Claudio Guilabert, ha d’estar aprovada el 31 de desembre i que “contempla el centre de la ciutat, una zona que ja es troba convertida en zona de vianants i a la qual no tenen accés els cotxes”.

L’edil de l’àrea ha assenyalat que aquesta nova ordenança “no restringirà el trànsit en la Zona de Baixes Emissions, ni tampoc la circulació pels ponts tal com limitava el projecte de l’anterior govern local, a més no exigirà el sistema d’etiquetes per a tindre llibertat de moviments, una mesura d’un govern que pensa en els seus ciutadans”. A més, ha deixat clar que la posada en marxa de noves plataformes úniques serà compatible amb el manteniment de places d’aparcament. “És una premissa del govern municipal que serà respectada”.

Guilabert ha apuntat que Elx té unes “circumstàncies territorials que no són comparables a ciutats com Madrid, Barcelona o València, ja que tenim la particularitat del baló d’oxigen que és el Palmerar i la barrera verda que és el Vinalopó”.

En l’ordre del dia de la Junta Local de Govern també s’ha aprovat atorgar a David Agulló Cruz la distinció ‘Ram d’Or d’Elx’ com a “reconeixement als seus mèrits i qualitats i en agraïment a la seua labor com a pregoner de les Festes d’Elx de 2023”, segons ha assenyalat la portaveu Inma Mora. A més, dins de l’apartat de Festes, s’ha aprovat un conveni de col·laboració de 2.500 euros amb l’Associació Amics de l’Arròs amb Costra per a la posada en valor i promoció d’aquest plat il·licità i un conveni amb l’Associació Racó Elx per a l’organització de racó gastronòmic municipal per a la cessió de les instal·lacions i que se celebrarà de l’11 al 15 d’agost.

Segons l’edil de Serveis Públics, Claudio Guilabert, la posada en marxa de plataformes úniques serà compatible amb el manteniment de places d’aparcament

En l’àrea de Contractació, s’ha adjudicat la licitació del contracte d’execució de projectes d’instal·lacions semafòriques en diversos carrers d’Elx. Es tracta de cinc actuacions amb un termini d’execució de cinc mesos. En concret es tracta de la instal·lació de semàfors al carrer Pedro Moreno Sastre amb Manuel Campello Ruíz, Emilio Hernández Selva amb Pascual García Rocamora, Bisbe Winibal amb Gregorio Marañón, Espronceda amb Enrique Pire García i Capità Antonio Mena amb Benito Pérez Galdós.

D’altra banda, s’ha aprovat iniciar l’expedient d’adjudicació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’actuacions en matèria d’eficiència energètica contemplades en l’estratègia Edusi en dos vessants. L’enllumenat públic, amb un termini d’execució de quatre mesos i una inversió d’1,4 milions d’euros, finançat al 50% amb fons europeus i l’Ajuntament d’Elx. A més, del projecte d’eficiència energètica en les instal·lacions dels edificis municipals en dos lots. D’una banda, els col·legis León Felipe, Princesa d’Astúries i Clara Campoamor amb un cost de 523.000 euros, i per un altre els col·legis Julio María López Orozco, Vicente Blasco Ibáñez, Reis Catòlics i Antonio Machado amb 431.000.

En la reunió d’aquest dijous s’adjudicat la licitació del contracte de serveis de manteniment, reposició i col·locació de nova senyalització viària en el terme municipal en dos lots, les marques viàries en la calçada i la senyalització vertical amb una inversió de 350.000 i 130.000 euros respectivament.

També s’ha aprovat l’ampliació del termini de les obres del nou hort urbà de Trabalon, que estava previst que finalitzen este mes d’agost. Segons la portaveu de la Junta Local de Govern, les pluges intenses caigudes a Elx han provocat un retard i s’ha atorgat un temps màxim de sis setmanes per a concloure els treballs.

Així mateix, s’ha donat llum verda a sol·licitar ajudes al Consell Superior d’Esports per a executar el projecte de rehabilitació integral de l’estadi Díez Iborra en el marc de la convocatòria de subvencions dels fons Edusi que va arrancar el mes de juny passat. Uns treballs de reparació de les graderies que requereixen d’una inversió d’una mica més de 700.000 euros.