Elx serà present a Alacant Gastronòmica

Elx serà present a Alacant Gastronòmica

La cinquena edició d’Alacant Gastronòmica tindrà lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre a Fira Alacant


La regidora de Turisme, Irene Ruiz, ha presentat la cinquena edició d’Alacant Gastronòmica, Estil de Vida Mediterrani, considerada la major fira gastronòmica d’Espanya, tota una oferta expositora de productes de la província i de la resta del territori nacional, que té lloc a Fira Alacant des de demà, dia 29, fins el dilluns 2 d’octubre, i en el qual es realitzaran tallers, degustacions i venda de productes, demostracions, showcookings i tastos.

La regidra ha declarat que “comença la festa anual dels sabors en la qual se citen més de 250 expositors i un total de 180 ponències i tallers. Amb això s’aconsegueix que Alacant Gastronòmica es convertisca en el referent internacional i nacional de la gastronomia amb cuina d’alta qualitat que s’acosta als ciutadans. En tot aquest referent, Elx serà present perquè la nostra gastronomia forma part de la nostra cultura i patrimoni”.

XVI Destápate 2023

Elx serà present en un estand de 80m2 que estarà situat al pavelló 2. Seran presents tant l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE), l’Associació per al Desenvolupament del Camp d’Elx (ADR), l’Associació de Restaurants del Camp d’Elx, l’Associació d’Hostaleria i “per descomptat la denominació d’origen de la Magrana Mollar i també la marca de qualitat del dàtil d’Elx”, destaca Ruiz.

Irene Ruiz insisteix que “una cosa tan representativa i que són senyals de la nostra identitat a l’àmbit gastronòmic, com són la Granada Mollar i el dàtil, i que formen part d’aquesta cuina de qualitat, estaran en aquest estand d’àmbit nacional i internacional que se situa com a referent en l’alta cuina”.

“Per a VisitElche l’objectiu és clar, promocionar Elx a través dels seus sabors, donar a conéixer de la millor manera possible la nostra gastronomia, posar en valor sobretot la qualitat dels nostres productes i també dels nostres xefs, dels nostres restaurants, que la tenen i hem de fomentar-la” – continua Ruiz – “a més, com a novetat enguany, obri les portes a l’àmbit internacional i tenim com a convidat Grècia”.

 

 

Amb el lema “Assaboreix-lo una vegada més” arranca aquesta setmana l’edició número 14 del Concurs de Tapes d’Elx, DESTAPA’T, organitzat conjuntament per AETE i l’Associació d’Hostaleria

D’altra banda, la regidora d’Hostaleria, Caridad Martínez, ha anunciat que arranca el Concurs de Tapes d’Elx Destapa’t, “després de sis anys sense aquest concurs, hui podran començar degustar les propostes gastronòmiques per més d’una quinzena de restaurants repartits per tota la ciutat fins al 5 de novembre”, segons l’edil.

“Les tapes presentades es podran provar a un preu de 3 euros i hi haurà propostes per a vegetarians, vegans, celíacs i intolerants a la lactosa.

Optaran als premis de ‘Millor tapa’, ‘Premi a la Tapa Més Creativa’ i ‘Premi al Millor Servei Oferit’” – afig Martínez – “aquest concurs coincideix amb el Festival Medieval d´Elx, Alacant Gastronòmica i la campanya de la magrana i el dàtil”.

El jurat estarà format per persones de la vida social, cultural i pública de la ciutat i altres relacionades amb el món de la gastronomia. El 6 de novembre els establiments participants hauran de presentar les seues creacions al lloc d’entrega de premis i es donarà a conéixer la decisió del jurat.